"svijest šefa DPS-a odvojena od realnosti"

Evropa sad: Đukanović ušao u posljednju fazu političkog nestanka

Đukanović je, smatraju u pokretu Evropa sad, "svjetlosnim godinama" daleko od bilo kakve mjere patriotizma

14047 pregleda 59 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad
Ažurirano: 09.08.2022. 13:02h

Predsjednik države i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović danas je ušao u konačnu fazu političkog nestanka, poručili su iz pokreta Evropa sad.

Iz te partije prokomentarisali su današnji autorski tekst Đukanovića, dostavljen medijima iz partije na čijem je čelu.

"Šef DPS-a, poznat javnosti po uspostavljanju tridesetogodišnjeg autoritarnog režima, učešću u ratovima 1990-ih, uništenju kompletne crnogorske privrede, konstantnom potkazivanju državnih neprijatelja i izdajnika, te nervoznom i bahatom ponašanju, danas je ušao u konačnu fazu političkog nestanka, predstavljajući se kao potrošena, na momente čak i tužna, sjenka neslavne prošlosti. Samosažaljenje novokomponovanog kolumniste imaće značaj samo kao još jedan prilog u arhivi besprizornih istupa šefa DPS-a, a komentar zaslužuje jedino jer je zaogrnut, na sreću ne još dugo, autoritetom predsjednika države, koji po Ustavu predstavlja sve građane Crne Gore, a što mu očigledno nikako ne pristaje ličnoj i političkoj prirodi", saopštili su iz pokreta Evropa sad.

Ocijenili su da je svijest Đukanović "odvojena od realnosti".

"Koliko je svijest šefa DPS-a odvojena od realnosti, govori i činjenica da i dalje žali za svojim privatnim kupalištem, kombinatom aluminijuma koji je uvalio svojim ruskim a potom i domaćim saradnicima, željezarom koju je njegova vlada neuspješno privatizovala, gubitaškom aviokompanijom u koju je njegova vlast nezakonito sipala novac da bi nadomjestila sve besplatne karte dijeljene šakom i kapom, a najviše kuka za nekadašnjim 'zlatnim dobom' u kome je prosječna plata bila 500 eura. Nema sumnje da je odlazećem predsjedniku najkomotnije bilo da otvara ofšor račune, dok je sopstvene građane držao praznog novčanika, da od tajkunskog novca uživa po svjetskim mondenskim destinacijama, dok kod kuće sije podjele i sprovodi inkvizicije ili da na sva zvona priča o evropskoj agendi, dok mu najbliže okruženje trpa koverte u džep", dodaje se u saopštenju.

Đukanović je, smatraju u pokretu Evropa sad, "svjetlosnim godinama" daleko od bilo kakve mjere patriotizma.

"No, odnarođeni šef DPS-a je makar u jednom u pravu – omaklo mu se da viđenje samog sebe projektuje na druge riječima 'Ja sam mjera svega i od mene počinje život'. Upravo u potpunom odbijanju da konačno shvati da je on svjetlosnim godinama daleko od bilo kakve mjere patriotizma i poštenja, a pogotovo dostojnog života, treba i tražiti razlog ovom patetičnom literarnom uratku, kojim je, nažalost, još jednom unižena funkcija Predsjednika", zaključuje se u saopštenju.

Milatović: Koristio državu kao kravu muzaru

Funkcioner pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je da se Đukanović nije snašao u slobodi koja je, kako je rekao, u Crnu Goru došla nakon izbora 2020. godine.

"Davno odnarođeni partijski predsjednik i nejaki novopečeni kolumnista, nesnađen u slobodi koja je u Crnu Goru došla nakon izbora 30. avgusta, nastavlja sa svojom tezom da je život u Crnoj Gori bio najljepši dok je minimalna zarada bila 200 eura, a penzija 150 eura, prosječna plata 500 eura, a penzija 300 eura, dok je on kao jedan od najgorih studenta Ekonomskog fakulteta koristeći državu Crnu Goru kao kravu muzaru otvarao račune po off-shore destinacijama i tako rušio naš međunarodni ugled. Gospodine Đukanoviću - što bi narod rekao - sjašite više", napisao je Milatović na Tviteru.