pitao ga da li uopšte zna šta je temeljni ugovor

Milačić: Joković ćuti na ponašanje provokatora ispred Cetinjskog manastira

Lider Prave Crne Gore kazao je da ta stranka strpljivo čeka 19. avgust i "iznuđeni politički potez Mila Đukanovića"

4793 pregleda 20 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je kako se u toj partiji pitaju da li lider Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković uopšte zna šta je Temeljni ugovor i koji je posao Vlade u tom ugovoru.

Milačić je kazao da Joković ćuti na "svakodnevno ponašanje huligana i provokatora ispred" Cetinjskog manastira i na "hajku protiv jedne monahinje", pokrenute, kako tvrdi, od ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, uz Jokovićevo "glasno i foteljaški gromoglasno ćutanje".

"Je li to domet i smisao Temeljnog ugovora koji ste potpisali? Da li je Temeljni ugovor za Vas, kao što odavno tvrdi Prava Crna Gora, samo smokvin list kojim lažno pravdate rušenje prethodne Vlade, ali i skupštinske većine, u kojoj nije bilo ni Ranka Krivokapića, ni Raška Konjevića, ni korumpiranih članova DPS-a na rukovodećim mjestima u Skupštini, javnim preduzećima, ANB-u i tako u nedogled", saopštio je Milačić.

Upitao je i ko je na izborima 2020. glasao da Crnu Goru u međunarodnoj zajednici predstavlja Ranko Krivokapić.

"Da li glasači koalicije 'Za budućnost Crne Gore', na čijoj listi ste dobili nevjerovatan broj poslaničkih mjesta? Ne zaboravite da ste zarad svoje fotelje srušili Vladu koja je dogovorena u manastiru Ostrog među pobjednicima 30. avgusta, u pokroviteljskom prisustvu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, a da ste je zamjenili vladom koja je dogovorena u Hiltonu u pokroviteljstvu Mila Đukanovića, koja pobjednike 30. avgusta redom poslala u opoziciju, a sa njima i sav onaj narod koji je pobijedio tog Mila Đukanovića", dodao je lider Prave.

Kazao je da ta stranka ovaj put strpljivo čeka 19. avgust i "iznuđeni politički potez Mila Đukanovića". "Kada će se u Skupštini nakon samo par mjeseci od formiranja, odlučivati o smjeni Vlade dogovorene pod pokroviteljstvom istog tog Đukanovića, čija politička sujeta nije mogla da proguta ni minimum odstupanja od njegove ideološke i kriminalne agende, uz saradničku podršku Vas i Vaših saboraca koji su okrenuli leđa svemu što se desilo i što je ovaj narod sa velikom mukom uradio i izborio 30. avgusta", dodaje on.

"Kako je Prava Crna Gora ispunila svaku javno iskazanu riječ, imajte u vidu gospodine Jokoviću, da će Prava Crna Gora na organima partije prilikom odlučivanja o daljoj budućnosti odlazeće Vlade, imati sve ove činjenice u vidu i da ćemo se tog dana boriti ne samo za rušenje DPS-a koji je našao sigurno utočište u Vašoj Vladi, nego i za to da DPS ne bude u bilo kakvoj Vladi ili većini, da ne šenluči Crnom Gorom, a još manje na imovini Srpske Pravoslavne Crkve, a da oni koji su pokazali spremnost da radi svojih fotelja jačaju DPS, da lažu građane, da ruše zajedničku pobjedu, kao što je to uradio SNP, više nikada ne budu nosioci ključnih političkih procesa i lažni predstavnici naroda", zaključuje Milačić.