Abazović: Prvi sam premijer Crne Gore koji je slobodno prošetao prelijepim Stradunom

"Kao dijete se sjećam bombardovanja Dubrovnika - najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva"

76281 pregleda 143 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.08.2022. 22:23h

Premijer Dritan Abazović, i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić večeras su se u Dubrovniku sastali sa Ratkom Kneževićem, novinarom, diplomatom i biznismenom.

Kako piše Dubrovački vjesnik, Abazović i Adžić su u privatnoj posjeti Dubrovniku, a nakon šetnje Stradunom, u društvu Kneževića otišli su na večeru u jedan dubrovački restoran.

Dubrovački navodi da "njihovo druženje u Dubrovniku ima veze sa najnovijom krizom vlasti" u Crnoj Gori.

Abazović je na Telegramu napisao da mu je bila bila čast "da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošetam prelijepim Stradunom" i da se fotografiše i razgovara sa dragim Dubrovčanima.

DA Du
foto: Screenshot/Telegram Dritan Abazović

"Kao dijete se sjećam bombardovanja Dubrovnika - najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva", napisao je Abazović

Naveo je i da je radni dan sa Adžićem u Duborovniku, proveo u razgovoru sa diplomatama, a da se zatim susreo i večerao sa Kneževićem.

"Širimo ljubav, regionalu saradnju i gradimo evropsku budućnost", naveo je Abazović.

Knežević je igrao jednu od ključnih uloga kada je u pitanju razotkrivanje šverca cigareta.

Nedavno je na Fejsbuku Knežević naveo da je vlast aktuelnog predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a, Mila Đukanovića "odobrila unošenje crkvenih nekretnina MCP/SPC u katastar", te da je "katastar važniji i bitniji od Temeljnog ugovora".

Bonus video: