Abazović: Crna Gora u dubokoj krizi, jedini izlaz je datum prijevremenih izbora

URA, kako je kazao Abazović, ima viziju ekonomskog oporavka Crne Gore i reforme njenih glavnih sektora
35 komentar(a)
Dritan Abazović,  Sotirios Atanasiu, Foto: Građanski pokret URA
Dritan Abazović, Sotirios Atanasiu, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 06.10.2017. 13:10h

Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj i socio-ekonomskoj krizi, a jedini izlaz iz nje je datum prijevremenih parlamentarnih izbora bez čega nema prekida bojkota Skupštine, poručio je lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

On je danas, u razgovoru sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori, Sotiriosom Atanasiuom, ponovio razloge opozicionog bojkota i zahtjeve građanske opozicije koji su definisani na nedavnom sastanku.

„Mi se u parlament sigurno nećemo vraćati do ispunjenja naših zahtjeva, i svako ko to učini ide direktno na ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS)“, poručio je Abazović.

Kako je kazao, odgovornost je isključivo na vlasti da prihvati njihove uslove, kako bi se stvorile pretpostavke za izlazak iz duboke krize koja traje duži period.

On je, kako je saopšteno, Atanasiua detaljnije upoznao sa ekonomskim programom URA-e „Ideje za Crnu Goru – Posao za sve“, i najavio skoro predstavljanje plana reformi u oblasti obrazovanja, „Obrazovanje za sve“ i zdravstva „Zdravstvo za sve“.

URA, kako je kazao Abazović, ima viziju ekonomskog oporavka Crne Gore i reforme njenih glavnih sektora.

Prema njegovim riječima, oni jedini nude konkretna rješenja, „ali je to nemoguće realizovati sve dok organizovana kriminalna grupa DPS i njen ratno-profiterski establišment vlada državom“.

„Oni moraju postati politička prošlost i odgovarati za svoja nedjela. Crna Gora bez njih ima sve predizpozicije da postane uspješna evropska priča, država bogatih ljudi i zadovoljnih građana“, saopštio je Abazović.

Lider pokreta URA i Atanasiu su, kako se navodi, posebnu zabrinutost istakli po pitanju medijskih sloboda u Crnoj Gori.

„Evidentni su pozitivni pomaci koje je ostvario Javni servis, ali postoji velika opasnost da kriminalizovani DPS pritiscima spriječi dalje reforme i napredak u Radio Televiziji Crne Gore“, istakao je Abazović.

Na sastanku je, dodaje se, bilo razgovora i o predstojećim predsjedničkim i lokalnim izborima.

Sagovornici su zaključili da je konstruktivan dijalog neophodan prvi korak koji će dovesti do rješavanja komplikovane političke situacije u Crnoj Gori.

Bonus video: