Milačić: Vlada treba i mora da padne - zloupotreba TU i glasanje za odvajanje Zete jedni u nizu razloga

"Odlazeća Vlada, a naročito SNP, Temeljni ugovor koriste kao smokvin list za izdaju 30. avgusta i brutalno vraćanje DPS-a po dubini, širini i visini"

9376 pregleda 16 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Ne pada Temeljni ugovor padom Vlade već je njegova zloupotreba razlog više da ova Vlada padne. Vidimo, takođe, da URA ne odustaje da pomogne DPS-u i 16. avgusta glasa za odvajanje Zete od Podgorice, na šta građani Zete i Podgorice moraju odlučno odgovoriti, ali i što je još jedan u nizu razloga zašto ova Vlada treba i mora da padne.

To je poručio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić tokom, kako je navedeno u saopštenju ove partije, terenske kampanje u Bijelom Polju.

"Svjedoci smo ovih dana da se Temeljni ugovor besprizorno zloupotrebljava u cilju zaštite odlazećih fotelja, pa se čak propagandistički plasira teza 'ko obara Vladu, obara Temeljni ugovor', dok je lično mitropolit Joanikije nedavno javno kazao da se ovaj ugovor ne može poništiti bez saglasnosti obje strane, dakle ne može biti poništen bez amina SPC. Jasno je, dakle, da odlazeća Vlada, a naročito SNP, Temeljni ugovor koriste kao smokvin list za izdaju 30. avgusta i brutalno vraćanje DPS-a po dubini, širini i visini. Iza priče o navodnoj zaštiti Temeljnog ugovora štite se fotelje Ranka Krivokapića, Raška Konjevića, kao i svih onih postavljenih funkcionera DPS-a koji su imenovani upravo zahvaljujući političkoj trgovini SNP-a i URE sa DPS-om", rekao je Milačić.

On smatra da se nakon potpisivanja Temeljnog ugovora na primjeru dešavanja u Cetinjskom manastiru i drugim crkvenim objektima "vidjelo koliko je SNP-u i URI stalo do poštovanja i zaštite kako imovine SPC tako i samog Temeljnog ugovora".

"Ćutanje jednih (SNP) i sudjelovanje drugih (URA) u vidu podnošenja lažne krivične prijave protiv monahinje jasno pokazuju njihove namjere", dodao je Milačić.

Komentarisao i predstojeće lokalne izbore u Bijelom Polju.

"Drago mi je da naš Odbor u Bijelom Polju sinhronizovano i veoma aktivno radi na terenu. Bijelo Polje i čitav sjever uopšte je zapostavljan i pustošen decenijama. Zajedno ćemo kvalitetnim planom i programom sa građanima raditi na unapređenju Bijelog Polja. Naš program obuhvata sve kategorije stanovništva i bavi se suštinskim problemima Bjelopoljaca. Prava Crna Gora je spremna za predstojeće lokalne izbore u Bijelom Polju i ovdje ćemo, kao i u Beranama na prethodnim izborima, biti nezaobilazan činilac buduće vlasti", zaključio je Milačić.

Iz Prave Crne Gore dodaju i da su na sastanku prisustvovali politički direktor partije Željko Savović, generalna sekretarka Aleksandra Deletić i predsjednik Odbora Prave Crne Gore Bijelo Polje Predrag Terzić.

Bonus video: