Demokrate Budve: Postavljanje Božovića obična lakrdija

"Božovića je direktno za predsjednika Opštine predložio Dritan Abazović i on će na takav način biti izabran i to je protivzakonito"

12175 pregleda 11 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Lider budvanskih Demokrata, bivši predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović najavio je da će ta partija ukoliko danas bude Odbor povjerenika imenovao Mila Božovića za predsjednika Opštine podnijeti tužbu Upravnom sudu.

On je na konferenciji za novinare održanoj ispred zgrade Opštine Budve uoči početka zasijedanja Odbora povjerenika kazao je da je na sceni "loš izrežiran scenario Andrije Mandića i Dritana Abazovića".

"Ono što se upravo dešava u Budvi mi smo već nekoliko mjeseci unazad najavljivali. Prosto je nevjerovatno da u sred avgusta, predsjednik najjače turističke opštine podnese ostavku. Da se radi o licemjerstvu i politici dvostrukih aršina mi smo navikli od gospodina Marka Carevića, kada nas je prošle i pretprošle godine ubjeđivao da treba sačekati da prođe turističke sezona i da se ide na izbore da bismo ove godine imali situaciju da podnese ostavku i kukavički pobjegne sa mjesta predsjednika Opštine u sred turističke sezone ostavljajući za sobom rasulo u sistemu, grad u kome vlada anarhija, u kome se od buke ne može živjeti, grad koji su ponovo preplavile privremene lokacije u susret izborima 5. juna. Bezbroj prećutno izdatih saglasnosti za privremene lokacije izdate simpatizerima Demokratskog fronta a sve u cilju dobrog izbornog rezultata", kazao je Radović i poručio "da takva gramzivost i alavost nije viđena".

Prema njegovim riječima razočaran je što je Božović prihvatio da "bude instaliran na ovakav način",

"Ovo je slučaj bez presedana u Crnoj Gori, a posebno u Budvi, da predsjednika Opštine predlažu i instaliraju ljudi koji ne žive u Budvi. Gospodina Božovića je mogao samo da predloži narod, odnosno odbornici, a to nijesu uradili. Mogao je gospodina Božovića sada samo da predloži Dritan Abazović. Pošto gospodin Nebojša Jušković (predsjednik Odbora povjerenika) je izaslanik Dritana Abazovića, Božovića je direktno za predsjednika Opštine predložio Dritan Abazović i on će na takav način biti izabran i to je protivzakonito. Odbor povjerenika je imao pravo da ovlasti Božovića najviše mjesec dana od podnošenja ostavke Carevića da obavlja funkciju, a ne nikako da ga bira za predsjednika. Ono što je dalji scenario je da će potpredsjednik Opštine biti imenovan iz URA i to je taj dogovor koji je napravljen između DF i URA. O načinu na koji se ova lakrdija dešava, gramzivost gospode iz URA i DF ne mogu ništa da pričam, oni su sve to rekli sami o sebi 2020. jer na isti ovakav način, doduše gore sa onim specijalcima, su DPS i gospodin Nikola Divnović došli ovdje“, naglasio je Radović i najavio tužbu Upravnom sudom.

Bonus video: