Garčević: Pismo Vučića upućeno Đukanoviću smišljeno omalovažavanje zemlje

"Bečka diplomatska konvencija je jasna - bez saglasnosti zemlje domaćina vi kao diplomata ne možete obavljati svoju dužnost, niti nositi diplomatsko zvanje u toj zemlji", kazao je profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Bostonu, Vesko Garčević

15542 pregleda 58 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću je smišljeno omalovažavanje zemlje i to u trenutku kada prolazi kroz teške trenutke nakon tragedije u Cetinju.

To je ocijenio profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Bostonu, Vesko Garčević dodajući da taj potez "nije obično kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima".

Garčević smatra da pismo "ako je autentično" povodom tragedije u Cetinju predstavlja "prvorazredni diplomatski skandal".

Pojasnio je da predsjednik šalje diplomatska pisma direktno svom kolegi i da se službena pisma ne šalju e-mailom.

"Pismo je upućeno preko pojedinca, državljanina koji se lažno predstavlja. Bečka diplomatska konvencija je jasna - bez saglasnosti zemlje domaćina vi kao diplomata ne možete obavljati svoju dužnost, niti nositi diplomatsko zvanje u toj zemlji", napisao je Garčević na svom Tviter nalogu.

Bonus video: