Krivokapić uputio urgenciju MUP-u, traži zabranu ulaska i udaljenje Vladimira Božovića iz Crne Gore

"Persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet"

52458 pregleda 58 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić uputio je danas urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), kako bi ponovo zatražio "promptnu zabranu ulaska i udaljenje" Vladimira Božovića, protjeranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori, ukoliko je na teritoriji države.

Kako je saopšteno na zvaničnom Tviter nalogu MVP, povodom "najnovijeg slučaja njegovog neistinitog i formalnog predstavljanja kao ambasadora", od Ambasade Srbije u Podgorici je zatraženo objašnjenje, a dobijeni odgovor je glasio da je Božović ambasador "sve dok predsjednik ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti".

"Persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet", navodi se iz MVP.

Ministarstvo vanjskih poslova, kako navode, zatražilo je 12. avgusta od MUP-a zabranu ulaska, samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića, o čemu je već obavijestilo javnost.

Božović i dalje obavlja funkciju ambasadora, uprkos tome što je protjeran. Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) proglasilo ga je personom non grata u novembru 2020. godine zbog toga što je Podgoričku skupštinu nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda.

Bonus video: