Demokrate: Abazović da podnese ostavku i stvori pretpostavke da birači koji su pobijedili 30. avgusta ponovo pobijede

"Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima 9 poslanika, razmotrićemo i nju"

33656 pregleda 82 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora reagovala je na navode premijera Dritana Abazovića na Televiziji Vijesti, pozvavši ga da podnese ostavku i stvori pretpostavke da "birači koji su pobijedili 30. avgusta ponovo pobijede", kroz, kako navode, izbor nove Vlade ili sprovođenje izbora.

U moru, kako su saopštili, Abazovićevih "kontradiktornih intervjua, ovaj je najkontradiktorniji".

"Prvo, Gospodin Abazović očito i dalje nije svjestan da su mu propali koncepti obje Vlade u kojima je sa 3 poslanika imao najveći dio vlasti, da mu ne vjeruje 90% Parlamenta, te da mu riječ nema nikakvu političku težinu", poručuju Demokrate.

Kao drugu stavku u saopštenju ističu Abazovićeve navode da je neodgovorno omogućiti da mandat daje Đukanović, poručivši da mu je prethodno Đukanović dao i mandat, ali i glas svih poslanika DPS-a.

"I ne samo to, Abazoviću je dao mandat na riječ Abazovića, i to bez ijednog, a kamoli potpisa 41 poslanika. Dotle ide povjerenje na relaciji DPS - Abazović. Dosta je jeftinih trikova i varanja naroda i države na sedmičnom nivou", poručuju Demokrate.

Dodaju da u "prevarantske modele i koalicije u kakve ste Vi ulazili nećemo ulaziti, kakvu god odluku da donese Predsjedništvo Demokratske Crne Gore u odnosu na 19. avgust".

"...Jer mi za razliku od Vas nijesmo DPS igrači, nijesmo ni mali, ni veliki DPS-ovci, mi smo poslanici koje su birali birači koji su pobijedili 30. avgusta. Mi njih predstavljamo i u ime njih govorimo, tako da smo obavezani narodnom odlukom da branimo narodnu pobjedu", navodi se u saopštenju.

Kažu da na stolu za odlučivanje imaju samo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi, "čija smo najtvrđa opozicija od prvog dana i o njoj ćemo vrlo brzo odlučiti."

"Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima 9 poslanika, razmotrićemo i nju", zaključuju Demokrate.

Bonus video: