Za spas Zete: Imamo podršku poslanika u ostvarenju zahtjeva, shodno dešavanjima u Skupštini ćemo blokirati saobraćajnice

Dobili podršku DF-a, Demokrata, Prave Crne Gore, Pokreta za promjene i SNP-a, SDP i LP bez konačnog stava, SD-u prihvatljivo sve što Odbor dogovori sa predlagačima Zakona, Crno na bijelo bez jasnog odgovora...

12691 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Odbor "Za spas Zete" saopštio je da su dobili punu podršku u ostvarenju zahtjeva od predstavnika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Prave Crne Gore, Pokreta za promjene (PzP) i Socijalističke narodne partije (SNP) kroz prihvatanje predloženog amandmanskog djelovanja.

U saopštenju navode da konačan stav nisu dobili od strane poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP), osim da će nakon upoznavanja sa zahtjevima Odbora formirati konačan stav po pitanju predloženih amandmana.

Od strane poslaničkog kluba Socijaldemokrata (SD) su, dodaju, dobili odgovor da im je prihvatljivo sve što Odbor dogovori sa predlagačima zakona, a od predstavnika koalicije Crno na bijelo, kako navode, nije dobijen jasan odgovor tokom sastanka.

"Nekoliko sati nakon održanog sastanka premijer Abazović, lider ovog pokreta, izjavio da će ići sa predlogom amandmana vezano za teritorijalnu organizaciju same opštine, kako bi se našlo kompromisno rešenje i izašlo u susret građanima Zete", piše u saopštenju.

"Za spas Zete" je, kako navode, sa pomenutim partijama komunicirao na sastancima, ali i preko telefonske komunikacije i mejl prepiske.

"S obzirom na sve navedeno, možemo konstatovati da će se naš glas čuti u Skupštini preko poslanika od kojih smo dobili podršku, a kako stvari stoje, nadamo se i uvažiti kroz najavljeno amandmansko djelovanje koje obuhvata naselja buduće opštine Zeta, prethodno definisana u Deklaraciji za zaštitu interesa Zete. Iako se zakonski, kompletan proces konačnog razgraničenja opštine sprovodi tek nakon što nova opština reguliše svoj status, smatramo da najavljeno amandmansko djelovanje u priličnoj mjeri popravlja početnu poziciju buduće opštine Zeta u tom procesu, i predstavlja dobru osnovu za naša dalja zajednička djelovanja", piše u saopštenju.

Dodaju da će, shodno dešavanjima u Skupštini, građani Zete danas reagovati pravovremeno i preventivno blokirati saobraćajnice u Zeti, "kako bi na taj način poslali odlučnu poruku poslanicima, da održe date riječi i uvaže zahtjeve građana Zete".

"U suprotnom, potrudićemo se da one koji to ne urade, kao građani potpuno isključimo iz budućeg političkog djelovanja u Zeti!", zaključuje se u saopštenju Odbora.

Bonus video: