DPS Nikšić traži od Kovačevića da smijeni Mijuškovića

"Možda ćete reći da je Mijušković svoj komentar obrazložio i da nije imao zlu namjeru, ali znajte u to niko ne vjeruje. Nemuštim obraćanjem pokušao se opravdati, iznoseći da njemu neko crta metu"

8867 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić traži od predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da smijeni savjetnika za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljana Mijuškovića.

Iz DPS Nikšić su naveli da traže smjenu Mijušković zbog, kako su saopštili, "nehumanih, neetičnih i nadasve nečovječnih komentara objavljenih na društvenim mrežama, a povodom događaja na Cetinju".

Povodom tragedije na Cetinju, Mijušković je u komentaru na Fejsbuku napisao "Neka se okanu skrnavljenja svetinja i zatraže oproštaj od Boga kako bi dobili blagoslov za grad. Neće na ovom stati dok to ne urade".

"Poštujući tugu i bol porodica nastradalih u stravičnom zločinu na Cetinju, ali i patnju i dane žalosti cijele Crne Gore, nijesmo Vam se htjeli obraćati do danas. Danas od Vas tražimo da po hitnoj proceduri smijenite svog savjetnika za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljana Mijuškovića zbog, nehumanih, neetičnih i nadasve nečovječnih komentara objavljenih na društvenim mrežama, a povodom događaja na Cetinju", navodi se u otvorenom pismu Kluba odbornika koje je upućeno Kovačeviću.

Dodaju da traže od Kovačevića "da zarad, nezapamćene tragedije, njenih žrtava i bola kompletne Crne Gore, svojim gestom pokažete da osuđujete takve istupe, ma od koga dolazili, pa i od Vaših najbližih saradnika".

"Možda ćete reći da je Mijušković svoj komentar obrazložio i da nije imao zlu namjeru, ali znajte u to niko ne vjeruje. Nemuštim obraćanjem pokušao se opravdati, iznoseći da njemu neko crta metu. Potpuno marginalna osoba došla je u žižu javnosti svojim bolesnim komentarom, prije čega ga niko nije ni primjećivao niti komentarisao. Sam sebi je nacrtao metu, ali metu prezira i osude. Zbog svega navedenog, zahtijevamo od Vas hitnu reakciju i smjenu pomenutog", navodi se u otvorenom pismu.

Mijušković je na Fejsbuku napisao da ne može da prihvati "da je neko imao namjeru da politizuje moj komentar koji nije bio ništa drugo nego hrišćanski poziv na pokajanje".

"Vjernik sam i ne umijem drugačije da tumačim život i događaje osim kroz prizmu vječnosti. Svi kao građani treba da budemo svjesni da dizanje tenzija i provokacije nikada dobro donijeli nijesu. Zato je apel za pokajanjem stalna konstanta u crkvi kao i u privatnom životu svakog od nas hrišćana. Iskreno se izvinjavam svim građanima Cetinja. Žao mi je što su nasjeli na politizovano spinovanje portala kojima očigledno nije stalo da u miru ožalimo žrtve. Umjesto toga bave se "praćenjem" privatnih komentara na profilima mojih prijatelja, koji nisu i nikako ne mogu biti zvanični stav. Komentar sam uklonio kako bi se prestalo sa daljim insinuacijama. Nisam imao namjeru da nikoga uvrijedim, niti je to pomenuto u bilo kojoj rečenici", napisao je na Fejsbuku između ostalog Mijušković.

Bonus video: