DPS: Zbog tragedije na Cetinju nećemo polemisati na sjednici Skupštine

Pozivaju i ostale klubove poslanika da odmjerenim ponašanjem zajednički pošalju poruku da je društvu potrebno "više razumijevanja, tolerancije i dijaloga, kako se više nikada ništa slično ne bi ponovilo"

11679 pregleda 30 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da na današnjoj sjednici Skupštine, zbog pijeteta prema žrtvama tragedije na Cetinju, neće učestvovati u raspravi o tačkama dnevnog reda.

U saopštenju navode da će po svakoj tački govoriti po jedan predstavnik kluba kako bi saopštio politički stav, ali da neće ulaziti u dalju polemiku.

"I na taj način dati doprinos u prevazilaženju ovog jako teškog momenta i za prijestonicu i za Crnu Goru. Vjerujemo da ovo nijesu dani kada je potrebno ulaziti u političke rasprave i podizati tenzije, već je potrebno da kao predstavnici građana pokažemo odgovornost i damo doprinos smirivanju strasti u društvu, prije svega kroz odgovornost za javnu riječ u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Pozivaju i ostale klubove poslanika da odmjerenim ponašanjem zajednički pošalju poruku da je društvu potrebno "više razumijevanja, tolerancije i dijaloga, kako se više nikada ništa slično ne bi ponovilo."

Bonus video: