Milačić: URA glasanjem pokazala da ne odustaje od Đukanovića, oni koji uveliko vraćaju DPS nemaju pravo da vode državu

"Ne treba da zaboravimo da je u podnošenju ovog nelegitimnog i neustavnog zakona učestvovao i SNP, koji je naknadno, nakon pritiska građana, nevoljno povukao potpis i podršku", rekao je Milačić

11349 pregleda 31 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Medijski tim Prave Crne Gore
Marko Milačić, Foto: Medijski tim Prave Crne Gore

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je da je Dritan Abazović i njegova partija (GP URA) glasanjem za takozvane "zetske zakone" pokazao da ne odustaje od Mila Đukanovića, bez obzira da li će saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) nastaviti sa pozicije premijera ili poslanika.

Milačić ističe da ne treba da zaboravimo "da je u podnošenju ovog nelegitimnog i neustavnog zakona učestvovao i SNP, koji je naknadno, nakon pritiska građana, nevoljno povukao potpis i podršku".

Dodajeda su Joković i Abazović i Joković su zajedno sa DPS-om glasali za "Đukanovićev Sudski savjet".

"Oni koji uveliko vraćaju DPS, a to su URA i SNP, nemaju pravo da vode državu. Oni koji odbijaju građane Glavnog grada, koji im oduzimaju stečeno pravo glasa na postojećim izborima, pravedni od Zete finansijski problematični, administrativni geto, ne mogu voditi državu u ime tih građana", rekao je Milačić.

"Kažnjavanje Zećana zbog njihovog političkog opredjeljenja i oduzimanje im prava glasa na već zakazanim izborima u Podgorici, hitno ubacivanje u neodrživi administrativni geto zvani Opština Zeta, bez odgovarajućih sadržaja i granica opštine, je samo posljednji u nizu primjera takve prevaziđene i među građanima krajnje osuđene politike, koja je započela neustavnim izborom nelegitimne Vlade prije nešto više od 100 dana", saopštio je Milačić.

Postavlja pitanje da li će svaka izborna jedinica u Podgorici u kojoj se pobjeđuje neki od konstituenata 30. avgusta biti protjeran iz Podgorice, ako to remeti izborni inženjering URE i DPS-a, jer kako kaže, "ovo nije zakon o formiranju opštine Zeta, ovo je zakon o proterivanju Zećana sa biračkog spiska u Podgorici".

"Kriminal koji je stvoren lokalnim izbornim inžinjeringom najbolje ilustruje presuda Ustavnog suda, koji je osudio ovakve postupke, uprkos nesreći što su njihove posljedice već napravile nepovratan haos u oduzmanju prava građanima da biraju svoje lokalne samouprave, koja nepravda se produžava svakim danom davno isteklih četvorogodišnjih mandata lokalnih skupština, na čelu sa Glavnim gradom Crne Gore Podgoricom".

Milačić poručujue da će Prava Crna Gora raditi sve i djelovati onako kako treba da se prekine politički, pravni i institucionalni besmisao u koje su društvo uveli URA i SNP, sarađujući sa DPS-om i "izazivaju krivična djela političkog života, zločine zločinačke zajednice. način kao i prethodnih 30 godina".

Bonus video: