Abazović: Ako treba da se konstituiše nova većina, nemam ništa protiv

"Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike, zarad tuđih interesa, to mislim da su se prevarili"

38463 pregleda 96 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović kazao je da nema ništa protiv toga da se konstituiše nova parlamentarna većina.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Nikšiću rekao da će, u vezi s inicijativom za izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi, poštovati sve što bude legitimna odluka Skupštine.

Ponovio je i da relaksirano čeka sjednicu 19. avgusta za kada je zakazano glasanje o nepovjerenju Vladi.

"Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike, zarad tuđih interesa, to mislim da su se prevarili. Vlada autonomno vodi politiku. Svi prioriteti Vlade koji su stavljeni na papir su realizovani. Što se tiče evropske agende sinoć nije dobila potrebnu podršku, neka traže krivca u onima koji su unijeli konfuziju gdje nije trebalo i koji nijesu ispoštovali jednostavan algoritam kako da dođemo do 54 ili do 81", kazao je Abazović, navodeći kako je nekome najvažnije pitanje Temeljni ugovor, opština Zeta, zaštita brda Gorica.

"Svi imaju svoje prioritete, ako treba da se konstituiše nova većina, nemam ništa protiv", kazao je Abazović.

Premijer je kazao da jedva čeka 19. avgust kada će u parlamentu na dnevnom redu biti inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Ako ne prođe inicijativa o nepovjerenju Vladi, kako je rekao, već narednog dana može se vidjeti šta dalje da se radi.

"Ako se desi, mi ćemo se povući iz procesa i sačekati da ona većina koja se konstituisala napravi neku formu koja je možda bolja i održivija".

"Vjerujem da će biti zanimljivo. Građani treba da znaju mnoge stvari i mnoge istine. Te halucinacije koje mi kao društvo smo počeli da vjerujemo u događaje koji se nisu desile, u tvrdmnje koje nijesu činjenične - to je problem svih nas pojedinačno i jednog dijela medijske scene koji takve halucinacije kreira. Ljudi treba da čuju i drugu stranu i mislim ... Želim u državnom parlamentu, kada se otvori rasprava, da govorim o nekim pitajima", rekao je Abazović.

Medijske napise u kojima se njegovo ime dovodi u vezu sa Skaj aplikacijom nazvao je "halucinacijama".

"Moje ime se formalno pominje u medijima skoro 700 puta dnevno i to treba da znači nešto? To ne mogu da prihvatim kao činjenično. Što se konkretno tiče tog dijela i kako se konkretno došlo do njega, to je već nešto što je van zakona i o tome će biti malo priče", rekao je Abazović.

Bonus video: