Bogdanović: Inicijativa DF-a o smjeni Vlade rezerva ako DPS odustane

"Takav naš sud apsolutno nema veze sa potpisivanjem Temeljnog ugovora koji smo podržali"

23930 pregleda 21 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Kluba poslanika Demokrate - Demos - "Mir je naša nacija" Boris Bogdanović poručio je da su "sa zadovoljstvom" potpisali Inicijativu za razrješenje predsjednice Skupštine Danijele Đurović i izglasavanje, kako je naveo, nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi, odnosno, rušenje neligitimne parlamentarne većine.

Poslanici Demokratskog fronta (uključujući i Pokret za promjene), Demokrata, Demosa, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore podnijeli su danas predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore, kao i da se razriješi Danijela Đurović.

"Ako naši organi i defitinitvno donesu odluku da oborimo Vladu, Inicijativa DF-a koju smo podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od Inicijative 19. avgusta, ali i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine i definitivno srušiti neligitimina DPS-URA-SNP parlamentarna većina", rekao je Bogdanović u saopštenju koje je medijima dostavila Demokratska Crna Gora.

On je dodao da je "potpisima poslanika Demokrata, DF-a, Demosa, Ujedinjene, Prave i Radničke partije potvrđeno da postoji sijaset razloga za pad ove neligitmine Vlade i parlamentarne većine".

"I da takav naš sud apsolutno nema veze sa potpisivanjem Temeljnog ugovora koji smo podržali. Pokušaj jeftine zloupotrebe i skrivanja iza Temeljnog ugovora koji je završena priča i koji ne može promijeniti bilo koja Vlada bez saglasnosti crkve je razobličen, a razlozi za obaranje DPS-URA-SNP Vlade su više nego jasni i svakim danom ih je sve više. Nakon jučerašnjeg izglasavanja zakona protiv Zete i Zećana i jednostranog utvrđivanja liste kandidata za članove Sudskog savjeta od strane DPS-URA-SNP su još i jasniji i brojniji", smatra Bogdanović.

Kaže da je "u ovom trenutku u skupštinskoj proceduri potpisi praktično 90 odsto poslanika da Vlada nema povjerenje i da treba da padne".

"A, neligitimni premijer kome su puna usta demokratije i evropejstva i dalje ne podnosi ostavku, iako je svojevremeno pozivao gospodina Zdravka Krivokapića da podnese ostavku. Definitivno za rubriku vjerovali ili ne. Ponavljamo da kakva god bude naša definitivna odluka na sjednici 19. avgusta, mi ulaziti nakon toga u prevarantske modele, u kakve su ulazili URA i SNP nemamo namjeru, jer je za nas volja naroda uvijek bila i biće zvijezda vodilja", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: