Abazović: Možemo izgubiti stotine miliona eura ako ne bude rebalansa

Premijer je najavio da će sjutra u parlamentu saopštiti ko je osnovao portal koji objavljuje transkripte u kojima se pominje njegovo ime, kao i odakle im te prepiske

41875 pregleda 85 komentar(a)
Abazović, Foto: Jadranka Ćetković
Abazović, Foto: Jadranka Ćetković

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da, ukoliko idućeg mjeseca dođe do rebalansa budžeta, mogu biti ostvarene uštede u državnoj kasi, ali i upozorio na moguće gubitke od više stotina miliona eura, ukoliko zbog destabilizacije rebalansa ne bude.

Ponovio je da su spremni, ukoliko se Vladi sjutra u Skupštini ne izglasa nepovjerenje, već idući dan sa bivšom parlamentarnom većinom razgovarati o tome "šta je održiv model do izbora" i kako Crna Gora može zaobići nepotrebnu destabilizaciju.

Neophodno je, ističe, jesen i najavljenu energetsku krizu dočekati spremno.

"Za rubriku 'vjerovali ili ne' je da postoje političari koji su zbog ličnih frustracija spremni da dovedu to u pitanje", kazao je Abazović novinarima tokom posjete Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Abazović je, odgovarajući na pitanje povodom objavljivanja prepiske sa Skaj aplikacije na jednom portalu, kazao da "postoje ljudi koji zbog medija počinju da vjeruju u nešto što se nije desilo".

Najavio je da će sjutra u parlamentu reći ko je osnovao taj portal, ko ga finansira i kako su došli do tih transkripta.

"Pred licem javnosti ću saopštiti neke zanimljive činjenice, makar za mene", rekao je on.

Bonus video: