"Donacije SAD crnogorskom MUP-u odraz odlične saradnje između dvije države"

Iz MUP-a su dodali da su Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin informisali američke sagovornike o rezultatima rada policije Crne Gore, naročito kada su u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i šverca cigareta

5299 pregleda 3 komentar(a)
Rajzing Rajnke i Adžić, Foto: MUP Crne Gore
Rajzing Rajnke i Adžić, Foto: MUP Crne Gore

Donacije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) odraz su odlične saradnje između dvije države, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Kako su naveli iz MUP-a, resorni ministar Filip Adžić, primio je u posjetu američku ambasadorku Džudi Rajzing Rajnke, sa kojom je potpisao pisma donacije opreme MUP-u i Upravi policije.

Oni su kazali da je prva donacija uručena u okviru Memoranduma o saradnji između Ministarstva unutrašnje bezbjednosti Vlade SAD i crnogorskog MUP-a.

“Donacija će pomoći MUP-u i Upravi policije u osnivanju jedinice za informacije o putnicima, koja će vršiti provjeru putnika u vazdušnom saobraćaju i identifikovati slučajeve ozbiljnog kriminala ili terorističke aktivnosti”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su naveli da je druga donacija uručena u okviru saradnje između ambasadine Kancelarije za obuku i podršku policiji i MUP.

Kako su istakli, druga donacija je obezbijedila tehničku opremu Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije u MUP-u, koja je neophodna u istragama nedoličnog ponašanja policije.

“Obje donacije su odraz odlične saradnje između Sjedinjenih Država i organa za sprovođenje zakona u MUP-u i Upravi policije, kao i plodonosne saradnje između naše dvije zemlje”, ističe se u saopštenju.

Navodi se da su Adžić i Rajnke kazali da su spremni da se partnerstvo dodatno ojača.

Iz MUP-a su dodali da su Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin informisali američke sagovornike o rezultatima rada policije Crne Gore, naročito kada su u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i šverca cigareta.

Bonus video: