Radunović: Poslanici DPS-a izigravaju jagnjad na livadi, Milović, Katnić i Lazović su njihov proizvod

"Kako god se ovo razriješilo, samo DPS ne smije da se vrati na vlast. Ko im pomogne da se vrate, to je grobar Crne Gore... Ni zdravo, ni bolesno krilo DPS-a. Da ima zdravog krila, vidjeli bismo ga dosad. Svi ćute i slušaju šefa"

14925 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović tražio je da predsjednica Skupštine Danijela Đurović da pauzu kako bi se lideri partija stare parlamentarne većine sastali, razgovarali i dogovorili.

Radunović je svoje izlaganje počeo pominjući DPS navodeći da su oni "rak raka Crne Gore".

Porućio je poslaniku DPS-a Jevtu Erakoviću da ne pominje 68 poslanika jer sa njima nikako ne mogu u "istu posudu".

Radunović, rekao je da poslanici DPS-a izigravaju danas u parlamentu "jagnjad na livadi".

"Kao da vi niste sve zamutili. Kao da Lazović, (Ljubo) Milović, Katnić i (Vesna) Medenica nisu vaši proizvodi. Kao da šverc cigara vi niste smislili. Kao da organizovane kriminalne grupe ne rade u saradnji s vama? Vi ste rak rana Crne Gore. Kako god se ovo razriješilo, samo DPS ne smije da se vrati na vlast. Ko im pomogne da se vrate, to je grobar Crne Gore... Ni zdravo, ni bolesno krilo DPS-a. Da ima zdravog krila, vidjeli bismo ga dosad. Svi ćute i slušaju šefa".

Radunović je kazao da bi možda bila "božija pravda" da Abazovićeva Vlada danas padne u parlamentu.

"Ne samo zbog stvari koje vam stavljamo na teret, nego i zbog prve Vlade. Spašavajući Crnu Goru zbog nas, DF-a, vi ste, iako veliki borac za demokratiju i evropske vrijednosti, sve to pogazili na poziv iz Kvinte, i onemogućili da građani dobiju Vladu kakvu su tražili. Imali ste saučesnika u (bivšem premijeru) Zdravku Krivokapiću koji je zalutao na našu listu. Vi ste uveli praksu da je najmanje bitno ko je za koga glasao. Jedina legitimna Vlada koju Crna Gora danas može da dobije je ona Vlada koja je proizvod izbornog rezultata".

Bonus video: