završen sastanak dijela "stare većine", nisu prisustvovale demokrate

Mandić: Abazović i Joković pišu predlog za rekonstrukciju, vjerujem da će brzo biti dostavljen klubovima

Šef poslaničkog kluba Demokrata saopštio je da će, ako predlagači ne izađu sa sastanka sa 32 potpisa, "na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade", ta stranka smatrati da se fingira dijalog

132544 pregleda 172 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 19.08.2022. 18:23h

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je nakon sastanka dijela stare parlamentarne većine da premijer Dritan Abazović i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković pišu svoj predlog za rekonstrukciju Vlade.

Kako je rekao, vjeruje da će taj predlog za 15-20 minuta biti dostavljen poslaničkim klubovima.

"U tom očekivanju i sa dobrom željom da nekako prevazidjemo ovu tesku pol krizu, DF bi se radovao kada bi imao dobre vijesti da saopštimo građanima", poručio je Mandić.

U skupštinskom Bijelom salonu održan je sastanak lidera stare parlamentarne većine, koji je završen nešto prije 18 časova.

sastanak Bijeli salon
foto: Biljana Matijašević

Na sastanak su, osim Abazovića, došli: Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna partija), Maksim Vučinić (Radnička partija), Miodrag Lekić (Demos), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Srđan Pavićević (CIVIS), kao i poslanik Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora).

sastanak Bijeli salon
foto: Biljana Matijašević

Demokrate nisu prisustvovale sastanku. Šef poslaničkog kluba te stranke Boris Bogdanović saopštio je da će, ako predlagači ne izađu sa sastanka sa 32 potpisa, "na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade", ta stranka smatrati da se fingira dijalog.

Poslanički klubovi Demokratskog fronta i Pokreta za promjene tražili su u više navrata tokom današnje sjednice pauzu, kako bi se u Bijelom salonu Skupštine održao sastanak lidera partija pobjednica izbora 2020. godine, na kojem bi se pokušalo naći rješenje političke krize.