Lekić: Postavlja se pitanje da li zaslužujemo državu

"Ova Vlada je zaslužila da bude oborena, ali neću glasati za to, niti praviti društvo DPS-u. Pošto je podnijeta druga inicijativa, ovih 14 dana (do glasanja) treba iskoristiti. Dužni smo to građanima", rekao je lider Demosa

27240 pregleda 31 komentar(a)
Lekić, Foto: Screenshot/Youtube
Lekić, Foto: Screenshot/Youtube

Lider i poslanik Demosa Miodrag Lekić rekao je da građani sigurno prate današnju sjednicu Skupštine "s velikim senzibilitetom" i da se on stoga pita - šta misle o svemu.

"Sigurno čujete komentare, svi su - ne razočarani - nego duboko razočarani za budućnost zemlje. Sigurno neko ovo posmatra kao teatar, tragediju, komediju, tragikomediju... Pružamo razne mogućnosti za percepcije. Ali, sigurno je veliko razočaranje nivoom političke klase. Zemlja je na rubu ambisa. Nalazimo se, izvjesno, po svim elementima, u tome. Imamo jednu instituciju na putu da bude autoritet - tužilaštvo i Tužilački savjet. Tužilac je meta trenutno u Crnoj Gori. Nekad i premijer neopreznim izjavama otvara prostor. Tužioca optužuju da je produžena ruka premijera i Vlade. Tužilac može da uhapsi Vladu. Pustimo taj pravac, da imamo makar jednu instituciju koja je relevantna".

Lekić je naveo da njegova stranka ne učestvuje u "primitivnoj, odvratnoj i degutantnoj trci zapošljavanja".

"Da odmah pređem na posljednju Vladu - gledao sam onaj ručak na kraju, gdje ste svi gladni, halapljivi, da se zaposle. To nema ni u jednom društvu. Znam da je to nasljeđe, ali je DPS to bolje izvodio, diskretnije. Nepodnošljivo je kad na kraju Vlade krene ručak gladnih, koji se spremaju za sljedeću sjednicu. Toga nigdje nema. To društvo je degenerisano sistemom koji se nije pipnuo. To je problem 42. i 43. Vlade".

On navodi da niko ne pominje da će se država za dva mjeseca zadužiti milijardu eura.

"Ovo je zemlja Dembelija. Postavlja se pitanje da li zaslužujemo državu. Da bi se častili na onom ručku, da bi se trošilo, da bi se dijelila budžetska rezerva... Nemamo sistem, nego reprodukujemo nesposobnost. Ova Vlada je zaslužila da bude oborena, ali neću glasati za to, niti praviti društvo DPS-u. Pošto je podnijeta druga inicijativa, ovih 14 dana (do glasanja) treba iskoristiti. Dužni smo to građanima".

Bonus video: