Picula: Crna Gora da odluči nastavlja li u smjeru EU integracija, ili će postati potrošna roba ruskih i srpskih interesa

"Upravljanje približavanjem Evropskoj uniji nije tehničko pitanje nego prvorazredni politički proces koji zahtijeva jasnu podršku bez balansiranja sitnih politikantskih interesa"

17184 pregleda 66 komentar(a)
Picula, Foto: Alexis HAULOT
Picula, Foto: Alexis HAULOT

Evropski poslanik i izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Tonino Pucula kazao je da "crnogorska politika mora odlučiti nastavlja li u smjeru evropskih integracija, ili će postati potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regiji".

"Bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, nijedna vlada ne može sprovoditi obuhvatne i temeljne demokratske reforme. Upravljanje približavanjem Evropskoj uniji nije tehničko pitanje nego prvorazredni politički proces koji zahtijeva jasnu podršku bez balansiranja sitnih politikantskih interesa", naveo je Picula na Tviteru.

To je, kako je dodao, "pokazao i sinoćnji pad Vlade".

"Druge koja u prethodne dvije godine nije za ključne proevropske odluke uspijevala osigurati jasnu podršku Skupštine".

Picula je naveo i da građani Crne Gore i dalje jasno podržavaju članstvo u EU "što treba dobiti jasnu podršku u izborima koji bi odražavali to raspoloženje".

"Takva Skupština i Vlada sigurno će imati i nedvosmislenu podršku evropskug parlamenta kao i moji podršku kao izvjestioca za Crnu Goru", naveo je Picula.

Bonus video: