Demokrate zahvalile Ujedinjenoj, Pravoj, Pokretu "Evropa sad" i Krivokapiću: Uspjeli smo, Vlade DPS-a više nema

"Za foteljama kuka ne samo Vlada, nego i oni koji su tajno rušili prethodnu Vladu i sa URA, SNP, DPS formirali 43. Vladu"

30132 pregleda 96 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Klub poslanika Demokratske Crne Gore zahvalio je Ujedinjenoj Crnoj Gori, Pravoj Crnoj Gori, bivšem predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću i Pokretu "Evropa sad" što su, kako su naveli, "svojim aktivnim učešćem" srušili Vladu premijera Dritana Abazovića.

U saopštenju Kluba poslanika se navodi i da su Demokrate zajedno sa ovim partijama i pokretom "razobličili zakulisne i sumnjive dogovore iza scene, onih koji danas kukavički udaraju preko svojih medija, sa namjerom da se lažnim inicijativama i zakulisnim radnjama po svaku cijenu sačuva DPS Vlada, dogovorena između Dritana Abazovića, Vladimira Jokovića i Mila Đukanovića".

"Srećom, uspjeli smo. Vlade DPS-a više nema. Za foteljama kuka ne samo Vlada, nego i oni koji su tajno rušili prethodnu Vladu i sa URA, SNP, DPS formirali 43. Vladu. Sad SNP-URA imaju šansu da dokažu da ih je DPS na samo 100 dana iznajmio, te da ih nije trajno politički kupio", navodi se u saopštenju.

Klub poslanika Demokrata dodaje i da je "narod toliko puta doživio da ga političari izdaju, da to postaje sastavni dio političkog života".

"To je tužno. To je strašno. To što su radili SNP-URA je neprihvatljivo. Mi nijesmo oni koji su izdali avgust 2020. godine. Izdali volju građana. Iznevjerili one koji su nam dali moć da sklonimo stari režim. Mi u prevarantske URA-SNP-DPS modele ulaziti nećemo. Hvala svima koji su strpljivo čekali i ostali na istoj strani. Na strani naroda", zaključuje se u saopštenju.

Za smjenu Abazovićevog kabineta glasalo je 50 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi je ranije podnijelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.

Bonus video: