LP: Dvije godine se zalažemo za tehničku vladu, Crna Gora uzalud izgubila mnogo vremena

"Liberali će, kao i do sada, biti konstruktivna snaga u naporima da se Crna Gora vrati na evropski i demokratski put koji je jedina garancija kvaliteta života njenih građana"

6008 pregleda 26 komentar(a)
"Na teži način se pokazalo da bi tehnička vlada bila najbolje rješenje": Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
"Na teži način se pokazalo da bi tehnička vlada bila najbolje rješenje": Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) saopštila je da se gotovo dvije godine "eskalacije političke krize" zalaže za formiranje tehničke vlade čiji bi zadatak bio da pripremi vanredne parlamentarne izbore u roku od nekoliko mjeseci.

U saopštenju poručuju da se na "teži način" pokazalo da je to bilo najbolje rješenje, dodajući da je Crna Gora "uzalud izgubila mnogo vremena"

"Nakon dvije neuspješne Vlade, one ekspertsko-apostolske i ove manjinske, koje su ojadile Crnu Goru, ne preostaje drugo rješenje za izlazak iz političke krize koja traje predugo. Liberali, kao odgovorna, građanska partija koja na prvo mjesto ima interese države i društva, konstruktivno je pokušavala da utiče na takve procese. Vjerovali smo da će manjinska Vlada, nakon apostolske koja je bila najgora u modernoj istoriji države, ipak nastaviti evropskim putem, ali brzo se ispostavilo da su takva obećanja bila samo demagogija, pa smo ponosni što smo bili inicijatori i smjene ove Vlade koja je juče i pala, u najboljem interesu Crne Gore", piše u saopštenju LP.

Dodaju da u narednom periodu očekuju odgovornost svih političkih subjekata, naročito imajući u vidu, kako kažu, "teško stanje u kojem se Crna Gora nalazi".

"...Ekonomsku, finansijsku i ukupnu krizu, posebno u kontekstu globalne krize i opasnog uticaja koji može da ima na Crnu Goru. Liberali će, kao i do sada, biti konstruktivna snaga u naporima da se Crna Gora vrati na evropski i demokratski put koji je jedina garancija kvaliteta života njenih građana", zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

Bonus video: