SPP: Vanredni izbori jedino rješenje, Crna Gora nije država građana već odnarođenih političkih elita

"Nikakve demagogije o zalaganju za evropski put Crne Gore ne mogu prekriti činjenicu da nama kao narodu ali ni Crnoj Gori kao državi za dvije do tri godine apsolutno neće značiti ništa ukoliko ne sačuvano mlade, ukoliko se odnos i politika zvanične Podgorice ne promijeni prema sjeveru države"

15075 pregleda 3 komentar(a)
"Za 43. Vladu bilo važnije unapređenje turističkog potencijala juga od biološkog opstanka sjevera": Stranka pravde i pomirenja, Foto: SPP
"Za 43. Vladu bilo važnije unapređenje turističkog potencijala juga od biološkog opstanka sjevera": Stranka pravde i pomirenja, Foto: SPP

Stranka pravda i pomirenja (SPP) poručila je da su vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje, dodajući da "dvorske igre u kojima su Bošnjaci statisti koji se ne pitaju ništa", jer su im, kako navode, nametnuti prioriteti, "moraju pasti sa padom 43. Vlade."

U saopštenju navode da Crna Gora nije država građana već "odnarođenih političkih elita."

"Vlade dolaze i odlaze a Bošnjaci politički tumaraju od nemila do nedraga. 43.Vlada Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem uz sve prednosti i mane, sve što je uradila i propustila da uradi, još jednom je u praksi dokazala već izgrađeni narativ i stav da Crna Gora nije država građana već odnarođenih političkih elita Kao što smo mnogo puta do sada i saopštavali odnos zvanične Podgorice spram sjevera države nije se promijenio ni za pedalj", navodi se u saopštenju.

Poručuju da je i za 43. Vladu bilo važnije unapređenje turističkog potencijala juga od "biološkog opstanka sjevera."

Ništa se tu, kako kažu, nije promijenilo, a sve kapitalne investicije i svi započeti razvojni projekti su zaustavljeni.

Dodaju da se umjesto investicijama svjedočilo "partijskom zauzimanju pozicija, često korumpiranim ali stranački odanim kadrovima."

"Nikakve demagogije o zalaganju za evropski put Crne Gore ne mogu prekriti činjenicu da nama kao narodu ali ni Crnoj Gori kao državi za dvije do tri godine apsolutno neće značiti ništa ukoliko ne sačuvano mlade, ukoliko se odnos i politika zvanične Podgorice ne promijeni prema sjeveru države. Crne Gore će biti, evropski put je neupitan ali je itekako upitno koliko će građana Sjevera dočekati članstvo u EU na svojim ognjištima", poručuju iz SPP.

Kazali su da je dosadašnji rezultat partija kojima su Bošnjaci davali glasove i povjerenje poražavajući, poručujući da je vrijeme da se "otrgnu demagogija koje ih raseliše, osiromašiše i obespraviše".

"Maske su pale, vrijeme je za dostojanstvenu i principijelnu politiku. Ili to ili nas neće biti. Toga svaki Bošnjak mora biti svjestan. Vanredni parlamentarni izbori koji su neminovni i prava su prilika za novi početak i pozicioniranje Bošnjaka kao naroda koji misli svojom glavom", zaključuje se u saopštenju SPP.

Bonus video: