Đeka: Zenka glasao po sopstvenom nahođenju i interesima, a ne u ime koalicije "Jednoglasno"

"Sa zadovoljstvom dodajem da smo sa drugom koalicijom, Albanska lista, koja ima poslanika u Skupštini Crne Gore i ministra u Vladi, imali identične stavove po ovom pitanju. To znači da najveći broj političkih predstavnika našeg naroda, a koje imaju ubjedljivu podršku građana, zna da donosi prave odluke u izazovnim situacijama"

33839 pregleda 27 komentar(a)
"Sa Albanskom listom imali identične stavove": Đeka, Foto: Boris Pejović
"Sa Albanskom listom imali identične stavove": Đeka, Foto: Boris Pejović

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka poručio je da se poslanik Mehmed Zenka o nepovjerenju Vladi premijera Dritana Abazovića u Skupštini Crne Gore izjašnjavao po sopstvenom "nahođenju i interesima", a ne u ime Albanske koalicije "Jednoglasno".

Zenka je glasao za nepovjerenje Vladi.

Đeka u saopštenju podsjeća da je Zenki prepustio mjesto poslanika u Skupštini nakon što je postao ministar u 43. Vladi Crne Gore.

"Sa zadovoljstvom dodajem da smo sa drugom koalicijom, Albanska lista, koja ima poslanika u Skupštini Crne Gore i ministra u Vladi, imali identične stavove po ovom pitanju. To znači da najveći broj političkih predstavnika našeg naroda, a koje imaju ubjedljivu podršku građana, zna da donosi prave odluke u izazovnim situacijama", poručio je Đeka.

U saopštenju Đeka izražava "veliko zadovoljstvo" zbog rada u Vladi premijera Dritana Abazovića poručivši da su imali "odličnu saradnju koja je rezultirala nizom izuzetnih rezultata na mnogim poljima."

"Za mene je kao čovjeka i političara bilo neizmjerno zadovoljstvo što sam bio u Vladi koja je maksimalno poštovala sve manjine, koja je bila najinkluzivnija do sada i gdje je svima bilo udobno. Vjerujem da se to osjećalo i u našem društvu. Barem je to bila naša namjera. Zato smo pri našem Ministarstvu osnovali, po prvi put, Direktorat za interkulturalizam, uvjereni da je u međusobna saradnja, plodonosno prožimanje i puna ravnopravnost svih različitosti naš najveći kapital koji moramo čuvati i unapređivati", zaključuje Đeka.

Bonus video: