Eraković: Ne smijemo ignorisati to što SPC negira nezavisnost Crne Gore

"Ono što vrh partije i ja lično možemo jeste da radimo sa funkcionerima i članstvom kako bi svi shvatili gdje je ključ problema", kazao je Eraković

16434 pregleda 167 komentar(a)
Eraković, Foto: Luka Zeković
Eraković, Foto: Luka Zeković

Nijedan funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) ne smije ignorisati činjenicu da Srpska pravoslavna crkva (SPC) negira nezavisnost Crne Gore, kazao je potpredsjednik i poslanik te stranke Jevto Eraković.

Rekao je da je DPS za građansku, sekularnu i multietničku Crnu Goru, ali ocijenio da SPC, "nažalost, nije".

"Pitanje duhovnosti je lično, intimno pitanje svakoga od nas. Činjenicu da SPC, kroz stavove i ponašanje svojih velikodostojnika, negira nezavisnost Crne Gore, nijedan funkcioner DPS ne smije da ignoriše. Ono što vrh partije i ja lično možemo jeste da radimo sa funkcionerima i članstvom kako bi svi shvatili gdje je ključ problema. To je proces i neće se desiti preko noći. Ali ćemo istrajati", napisao je Eraković na Tviteru.

On se oglasio nakon što se u medijima pojavila fotografija mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija sa predsjednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem (DPS) i predsjednikom Skupštine opštine Nikšić Nemanjom Vukovićem (Demokrate).

Bonus video: