Radunović: Donesite 32 potpisa, pa zovite NSD za sto

"Umorni smo od pregovaranja sa političarima koji nisu sposobni da se izdignu iznad partijskog interesa i da sagledaju širi društveni aspekt, a posebno da se izbore sa sopstvenom sujetom"

19678 pregleda 85 komentar(a)
Radunović, Foto: Boris Pejović
Radunović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović poručio je da ako inicijatori sastanka stare parlamentarne većine ne izađu pred njih sa 32 potpisa, na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade, da će Nova srpska demokratija (jedan od konstituenata DF-a) smatrati "da se fingira dijalog i da je to magla inicijativa, klasičan bleferski potez, neozbiljan politički pamflet".

Radunović je u obraćanju time aludirao na zahtjeve koje su Demokrate u petak, uoči izglasavanja nepovjerenja Vladi, bile ispostavile GP URA, insistirajući da im se dostavi zvaničan zahtjev za rekonstrukciju Vlade sa potpisima 32 poslanika, da bi uopšte pristali da razgovaraju o tome.

"Demokratski front je uložio ogromnu energiju i najbolje namjere u pronalaženje rješenja i stvaranje ambijenta za formiranje vlade od pobjednika izbora 30. avgusta 2020. godine. I kada je DPS rušila 42. vladu i kada je DPS rušio 43. vladu", napisao je Radunović na Fejsbuk profilu.

On je naveo i da su umorni "od pregovaranja sa političarima koji nisu sposobni da se izdignu iznad partijskog interesa i da sagledaju širi društveni aspekt, a posebno da se izbore sa sopstvenom sujetom".

"Ali, kao najistrajniji borci protiv DPS-a i "vrijednosti" koje je uspostavio tokom svoje višedecenijske vladavine u Crnoj Gori, mi, naravno ostajemo otvoreni za svaki vid saradnje sa kolegama sa pobjedničkih lista na prošlim izborima, ali ovaj put uz jedan preduslov, makar što se tiče Nove srpske demokratije: Ako inicijatori sastanka stare parlamentarne većine ne izađu pred nas sa 32 potpisa, na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade, Nova srpska demokratija će smatrati da se fingira dijalog i da je to magla Inicijativa, klasičan bleferski potez, neozbiljan politički pamflet… Poznato zvuči, zar ne - napisao je Radunović.

Bonus video: