SNP: Prijeti realna opasnost da neka nova vlada poništi Temeljni ugovor sa SPC

"Demokrate su spremne da pogaze i Temeljni ugovor i svaku svetinju, samo da bi došle do fotelja. To je svim građanima danas jasno i to je jedina istina"

9003 pregleda 91 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) opet je optužila Demokratsku Crnu Goru da je "tajnim dogovorom" sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) srušila 43. Vladu.

U saopštenju SNP-a se navodi i da "sada prijeti realna opasnost da neka nova Vlada, koju će vjerovatno činiti DPS, Demokrate, SDP, SD i BS, poništi Temeljni ugovor sa SPC".

"Zbog toga postavljamo nekoliko pitanja: da li su se Demokrate probudile i da li su svjesne zbog koje tačke dnevnog reda su glasale za pad Vlade? Zašto na zahtjev premijera Abazovića nisu uputili nijednu jedinu primjedbu na tekst Temeljnog ugovora? Koje su sporne tačke u Temeljnom ugovoru zbog kojih su glasali za pad Vlade? Zašto su pozdravili potpisivanje Temeljnog ugovora, pa samo nakon 15 dana oborili Vladu zbog potpisivanja istog? Kad su već toliki vjernici i poštovaoci SPC, neka objasne građanima i vjernicima svoje postupanje kad je u pitanju Temeljni ugovor. Smislenog objašnjenja nema. Demokrate su spremne da pogaze i Temeljni ugovor i svaku svetinju, samo da bi došle do fotelja. To je svim građanima danas jasno i to je jedina istina", navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: