Demokrate Budva: Božović i DF se pokušavaju prikazati kao neki novi DF, subjekat sa "širinom i razumijevanjem"

"Dakle, unazad mjesecima, na bezobziran i protivzakonit način, smjenjeni su brojni kadrovi Demokrata u Budvi. Sve to je sproveo u djelo prvi saradnik Carevića, gospodin Jovanović, koji je u stvari jedino lojalan gospodinu Božoviću i radi pod njegovom dirigentskom palicom. Zato je i nagrađen mjestom broj dva na lokalnoj listi DF-a, odmah iza Božovića"

20143 pregleda 40 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Povodom teksta "Imenovani novi rukovodioci, nema revanšizma" reagovao je budvanski odbor Demokratske Crne Gore.

Povezani članci

20. Avgust 2022.

Imenovani novi rukovodioci, nema revanšizma

Reagovanje prenosimo integralno.

"Članak objavljen u DN Vijesti pod naslovom „Imenovani novi rukovodioci, nema revanšizma“ je blijed pokušaj da se prikaže da gospodin Božović, kojeg su za predsjednika Opštine imenovali bivši premijer Dritan Abazović i Andrija Mandić, želi stabilnost, jednistvo (sigurno ne i bratstvo) i politički dogovor, a posebno se u tom smislu targetiraju Demokrate.

Naravno, to se radi ciljano jer su svjesni snage Demokrata pa unaprijed pokušavaju kreirati atmosferu u kojoj bi nakon izbora gospodin Božović tj. Dritan Abazović i Andrija Mandić vladali Budvom!

Ovakav pristup je kontraproduktivan, i postići će potpuno suprotan efekat. I pticama na grani je jasno da je gospodin Božović vrh DF ekipe koja je u prethodnom mandatu, uz pomoć URE i bivšeg premijera Abazovića, sprovela neviđeni revanšizam prema Demokratama koje su, ne jednom, već dva puta izabrale kandidata DF-a za predsjednika Opštine, a prvi put smo to uradili, iako smo sami, imali više glasova nego cijela koalicija DF-a u Budvi.

Dakle, unazad mjesecima, na bezobziran i protivzakonit način, smjenjeni su brojni kadrovi Demokrata u Budvi. Sve to je sproveo u djelo prvi saradnik Carevića, gospodin Jovanović, koji je u stvari jedino lojalan gospodinu Božoviću i radi pod njegovom dirigentskom palicom. Zato je i nagrađen mjestom broj dva na lokalnoj listi DF-a, odmah iza Božovića.

Sada, svjesni da su u problemu, i kao što smo rekli, svjesni naše snage u Budvi, pokušavaju nas prikazati kao subjekat i ljude koji neće da sarađuju iako se prema njima nikakav revanšizam ne sprovodi, niti ih bilo ko dira. Takođe, gospodin Božović i DF se pokušavaju prikazati kao neki novi DF, tačnije NSD tj. subjekat sa „širinom i razumijevanjem“ kako reče Andrija Mandić u Skupštini Crne Gore prilikom smjene 43. Vlade Crne Gore. Zbog svega toga, obavještavamo javnost da niko iz Demokrata nikada nije zvanično pozvan na razgovor i dogovor, niti je bilo koji kadar Demokrata u Budvi tražio i prihvatio bilo šta od gospodina Božovića i DF-a.

Opšte poznata činjenica je da DF Budva nema kadrove da pokrije pozicije koje je za sebe prigrabio protivno političkoj snazi koju imaju. To je jasno i iz samog teksta u kojem se konstatuje da je pet od osam sekretarijata bez rukovodioca već mjesecima. Lokalna administracija je pod jarmom Carevića, kojeg Božović hvali javno, ali samo javno jer je ista urušena do temelja i sada se valja ograditi od tog katastrofalnog bilansa.

Na drugoj strani, svaki naš kadar ima respektabilne rezultate pa i gospoda koja se pominje u tekstu. Gospodin Davidović nikada nije bio član Demokrata ali jeste postavljen na mjesto sekretara Sekretarijata za urbanizam od strane Dragana Krapovića, dok su gospoda Zenović (pomoćnik sekretara za zaštitu imovine) i Kaluđerović (načelnik Službe za naplatu komunalija) kadrovi DCG čijim rezultatima se ponosimo. Oni su radili su i radiće i dalje za građane Budve, i kao što rekosmo, niko im ništa nije dao ili poklonio, a posebno ne gospodin Božović i DF.

Na kraju, apelujemo na kreatore ove kampanje da ne nastavljaju tim putem nego da podnesu ostavke, svi redom, počev od Božovića, pa onda možemo sjesti i resetovati odnose, i napraviti dogovor da imamo regularnu kampanju i izbore u Budvi.

Onaj ko ne prihvata našu iskreno pruženu ruku, nego nakon revanšizma i dalje otima pozicije koje im shodno podršci građana ne pripadaju onda u tom slučaju - sa nama nema šta da se priča i da se dogovara.

Kao što je cijela Crna Gora vidjela, dogovori Dritana Abazovića i Andrije Mandića nemaju efekta ni u Skupštini Crne Gore, pa neće ni u Budvi. Ako ne bude pametniji, cijenimo da će Božović doživjeti sudbinu Dritana Abazovića vrlo brzo ali to ostavljamo njima na volju.

Što se nas tiče, nećemo kombinovati ni sa Dritanom i Andrijom, a ni sa DPS-om, nego ćemo pred građane izaći treći put zaredom samostalno u Budvi i njima dati da nam odrede mjeru, kao što će prava mjera biti određena DF-u, URA-i, i svima ostalima.

Nakon izbora,kada svima bude jasno gdje su i koliko vrijede, pošteno i mirno, bez ljutnje i želje za revašizmom, ponudićemo saradnju ali ovog puta pod poštenim uslovima. Dakle, resetujemo sve na nulu, od vrha do dna, i pravimo održivu lokalnu vlast koja upravlja gradom u interesu svih građana Budve".

Bonus video: