"jedno u nizu problematičnih imenovanja"

Evropa sad: Vlada nagradila Orlandića mjestom u kompaniji u kojoj se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja

"Crnogorskim građanima je od početka bilo jasno, nakon gaženja Ustava i svih demokratskih procedura, kakvi su reformski dometi 43. Vlade i kakva će se voditi kadrovska i državna politika"

8277 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nakon jučerašnjeg imemovanja Radovana Orlandića, funkcionera DPS-a na mjesto predsjednika Odbora direktora kompanije “Barska plovidba”, jasno je koliko je 43. Vlada posvećena borbi protiv partijskog zapošljavanja, korupcije i kriminala, kazali su iz pokreta Evropa sad.

"Naime, ukoliko je protiv Orlandića aktivno više krivičnih prijava, a Vlada ga nagrađuje funkcionerskim mjestom u kompaniji u kojoj se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, onda nas i ne čudi što demokratska i nekorumpirana javnost ne žali za političkom propašću manjinske Vlade", rekli su iz ovog pokreta.

Dodaju da je ovo samo jedno u nizu problematičnih imenovanja koje je priredila parlamentarna većina, "a koja se srećom i formalno raspala krajem prošle sedmice".

"Crnogorskim građanima je od početka bilo jasno, nakon gaženja Ustava i svih demokratskih procedura, kakvi su reformski dometi 43. Vlade i kakva će se voditi kadrovska i državna politika. Na kraju imamo i dalje blokirane institucije, neustavno odlaganje izbora, cijepanje teritorija radi partijskih interesa, nekompetentne i krivično procesuirane kadrove, turističku sezonu ispod očekivanja, a u finalu i najavu zaduženja od čak od dvije i po milijarde".

Poručuju da će svi podržavaoci 43. Vlade će morati da preuzmu odgovornost za ovakve rezultate, te da se to odnosi na one iz parlamenta koji su javno i formalno, kao i na one koju su tajno i neformalno, podržavali ovaj neuspjeli politički projekat.