Knežević: Ispravljanje nepravde prema Zeti jednako važno kao izbor članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i VDT-a

"Nepostojeći opštinski odbor DPS Zeta na čelu sa Veselinom Veljovićem umjesto da se zavuče u pacovske rupe svog beščašća i beskičmenosti ponovo je pristao da iznajmi ime za saopštenje koje im je napisao Ivan Vuković, jer je njegova fotelja važnija od interesa 20.000 građana Zete"

16988 pregleda 32 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Svi koji očekuju razgovore o prevazilaženju društveno političke krize nakon pada Vlade Dritana Abazovića i svako ko bude želio da pregovara sa Milanom Kneževićem i strankom čiji je predsjednik o formiranju nove vlade od parlamentarne većine iz 30. avgusta, ili formiranju prelazne vlade koja bi trebalo da organizuje izbore, mora da zna da je zakonsko ispravljanje nepravde prema Zeti i Zećanima preduslov jednako važan kao izbor članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i VDT-a.

To je rekao predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, reagujući na ranije saopštenje Demokratske partije socijalista Zeta.

"Nepostojeći opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Zete na čelu sa Veselinom Veljovićem umjesto da se zavuče u pacovske rupe svog beščašća i beskičmenosti ponovo je pristao da iznajmi ime za saopštenje koje im je napisao Ivan Vuković, jer je njegova fotelja važnija od interesa 20.000 građana Zete", dodao je Knežević u saopštenju dostavljenom medijima.

Istakao je da "kad je zetski DPS u pitanju ništa i ne bi trebalo da začudi crnogorsku javnost".

"Jer se radi o 'herojima' izašlim iz koverte Miga Stijepovića koji su se pred Milivojem Katnićem u tužilaštvu međusobno optuživali ko je više otkupio ličnih karata i ko je bolje špijao rođake, kumove, prijatelje i komšije. I dok ih je Migo Stijepović porodično zapošljavao, otplaćivao zelenaške dugove, završavao prvi razred osnovne škole, dijelio penzije i tuđu njegu, liječio po Beogradu i Turskoj, bio im je draži od roditelja i rođene djece. Međutim, otkad je Veselin Veljović postao prvi DPS Zećanin, a Migo pegla trenerke za Spuž i više im nije potreban osim za pljuvanje po njemu, ova neimenovana družina koja se ne smije potpisati imenom i prezimenom, slavi pogibiju Zete i činjenicu da će 20.000 građana zavisiti od državne milostinje, jer su joj oduzeli najvažnije privredne resurse", kaže Knežević.

Dodaje da su "tako ponovo potvrdili svoj janičarski mentalitet".

"Još od vremena Miomira Mugoše, kad su šerifu sa Mareze darivali aerodrom, Srpsku, Botun, Ljajkoviće i Vranjinu. Ako je dobijanje ovakve invalidne opštine uspjeh onda je trebalo da se junaci iz zetskog DPS- a potpišu imenom i prezimenom, ali i oni nesrećnici znaju da se ne smiju potpisati, jer nigdje u Zeti ne bi mogli kročiti, a da ne dobiju prezir i gađenje svakog čestitog Zećanina bez obzira na političku pripadnost. A kako ih građani Zete doživljavaju najbolje su pokazali rezultati prošlih izbora, a pokazaće i svaki sljedeći, jer su od zetskog DPS-a ostali dugmići i nikakvi antizetski zakoni im ne mogu pomoći da dobiju povjerenje naroda. Zetskom DPS-u ostavljam Veselina Veljovića, jer u potpunosti zaslužuju jedan drugog, samo neka skinu Migovu sliku sa frižidera u stranačkim prostorijama da im ne izaziva gorušicu i aritmiju", zaključio je Knežević.