oglasili se nakon hapšenja verice maraš

Evropa sad: Pad Vlade nije ugrozio borbu protiv korupcije i kriminala

"Pozivamo Dritana Abazovića da bez odlaganja dostavi SDT-u sve informacije koje posjeduje kako bi na taj način dao doprinos borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala"

4936 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad saopštio je povodom hapšenja bivše izvršne direktorice kompanije "Plantaže 13. jul" Verice Maraš da "pad Vlade nije ugrozio borbu protiv korupcije i kriminala".

"Hapšenje Verice Maraš predstavlja nastavak snažne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala koju sprovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na čelu sa glavnim specijalnim državnim tužiocem Vladimirom Novovićem", dodaje se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Dodaju da "samostalnost njegovog rada postaje očigledna svima".

"Čak i onima koji su mogli povjerovati 43. Vladi čiji su pojedini predstavnici preuzimali zasluge za dosadašnja hapšenja. Još važnije, ovo je ujedno i pokazatelj da se sistem nije vratio na upravljanje DPS strukturama, već se hapšenjem njihovih istaknutih članova nastavlja sa radom nezavisnih institucija, koje nisu, ne mogu i ne smiju zavisiti od jedne Vlade, pogotovo one čije se licemjerstvo ogleda u nastavku zapošljavanja partijskih kadrova koalicionih partnera", navode iz ovog pokreta.

Povezani članci

24. Avgust 2022.

Uhapšena Verica Maraš

Maraš je uhapšena po nalogu Specijalnog tužioca Vukasa Radonjića, protiv nje je podnijeto više krivičnih prijava, ali nije jasno po kojoj je privedena, objavile su "Vijesti" ranije.

"Ohrabrujemo SDT da nastavi sa neophodnim procesuiranjem svih onih koji su tokom posljednjih 30 godina pljačkali imovinu građana ostajući nezavisni od političkih okolnosti. Ujedno, pozivamo Dritana Abazovića da bez odlaganja dostavi SDT-u sve informacije koje posjeduje kako bi na taj način dao doprinos borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", zaključuje se u saopštenju Pokreta Evropa sad.