SNP: Vlada srušena tajnim dogovorom Bemax koalicije, ali zamah koji je dala tužilačkim organima neće stati

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije podrazumijeva da svi moraju biti jednaki pred zakonom i odgovarati za svoja djela. U tom smislu posmatramo i hapšenje Verice Maraš i očekujemo od SDT-a da u nepristrasnom i objektivnom postupku dođe do svih relevantnih činjenica"

10181 pregleda 35 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socjalistička narodna partija (SNP) saopštila je da je 43. Vlada srušena tajnim dogovorom Bemax koalicije, ali zamah koji je dala tužilačkim organima neće stati i tek će se osjetiti u narednom periodu.

Iz ove partije oglasili su se povodom hapšenja bivše izvršne direktorice kompanije "Plantaže 13. jul" Verice Maraš. Ona je uhapšena po nalogu Specijalnog tužioca Vukasa Radonjića i protiv nje je podnijeto više krivičnih prijava.

"Pravna država je profunkcionisala, a SNP ohrabruje Specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića i njegov tim da nastave putem kojim su krenuli", dodaje se u saopštenju.

Povezani članci

24. Avgust 2022.

Uhapšena Verica Maraš

Navode da "borba protiv organizovanog kriminala i korupcije podrazumijeva da svi moraju biti jednaki pred zakonom i odgovarati za svoja djela".

"U tom smislu, posmatramo i današnje hapšenje bivše izvršne direktorice kopmpanije 'Plantaže 13. jul' Verice Maraš i očekujemo od SDT-a da u nepristrasnom i objektivnom postupku dođe do svih relevantnih činjenica koje bi nesporno ukazale na njene eventualne krivične radnje koje je izvršila dok je bila na čelu nekada najuspješnije crnogorske firme", kažu iz SNP-a.

Kako su istalki "ovo vide kao nastavak akcije iz jula kad su slobode lišeni članovi Odbora direktora Plantaža".

"Na kraju, SNP podržava menadžment i Upravni odbor na čelu sa Nebojšom Vuksanovićem koji su odlučni da učine sve da se sagleda stanje u 'Plantažama', obezbijede dokaze za sve one koji su urušili taj privredni brend Crne Gore i vrate ga na nivo koji mu pripada", zaključuje SNP.

Bonus video: