Abazović: Nastavićemo da podržavamo Ukrajinu, prioritet mir i stabilnost

"Uvjeren sam da ćemo, u periodu pred nama, zajednički doprinijeti okončanju nemilih dešavanja, te stvaranju svjetlije i prosperitetnije budućnosti za Ukrajinu", naveo je premijer u čestitki ukrajinskom kolegi

5009 pregleda 11 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović uputio je zvaničnu čestitku ukrajinskom kolegi Denisu Šmigalju povodom 24. avgusta, Dana nezavisnosti Ukrajine.

„Poštovani predsjedniče Vlade, U ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke povodom 24. avgusta – Dana nezavinosti Ukrajine uz najbolje želje za mir, sigurnost i brz oporavak Vaše zemlje i naroda. Rat u Ukrajini izmijenio je geopolitičku sliku Evrope i stvorio potrebu da se Evropa ujedini, te da djelujemo kao cjelina. Ovo je trenutak kad je zajedništvo i istrajnost u obezbjeđivanju mira jedino važno – a moja posjeta Kijevu, zajedno sa premijerima zemalja regiona, NATO članicama, potvrdila je odlučnost Crne Gore u nepokolebljivom pružanju podrške Ukrajini i njenom narodu", naveo je Abazović u čestitki.

Ponovio je da će Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, nastaviti da djeluje i preduzima mjere kroz raspoložive mehanizme, zajedno sa svojim partnerima, u svrhu podrške ukrajinskom narodu, kao i ponovnog uspostavljanja mira i stabilnosti na evropskom tlu, što je zajednički prioritet.

"Uvjeren sam da ćemo, u periodu pred nama, zajednički doprinijeti okončanju nemilih dešavanja, te stvaranju svjetlije i prosperitetnije budućnosti za Ukrajinu. Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave", zaključio je Abazović.

Bonus video: