Živković: Insistiraćemo da se utvrdi da li je pripremana oružana pobuna

"Sve što smo imali prilike da čujemo i vidimo prethodnih dana dodatno svjedoči o ambijentu u susret prethodnim parlamentarnim izborima i najbolje ilustruje kome je, i zbog kojih motiva 'osvježilo' 30. avgusta", kazao je Živković

15027 pregleda 54 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da prepiske sa "Skaj" aplikacije i razgovori koji se objavljuju, a koji "svjedoče o nabavci oružja i pripremi oružanog otpora u susret izborima 30. avgusta 2020. godine", zahtijevaju hitnu i transparentnu istragu nadležnih državnih organa.

"Sve što smo imali prilike da čujemo i vidimo prethodnih dana dodatno svjedoči o ambijentu u susret prethodnim parlamentarnim izborima i najbolje ilustruje kome je, i zbog kojih motiva 'osvježilo' 30. avgusta", naveo je on na Tviteru.

Živković je istakao da je, ukoliko se pokaže da je bilo ko u Crnoj Gori - pojedinci, ili djelovi političkih partija i bilo koje vjerske zajednice, pripremao oružanu pobunu i sa tim motivom nabavio veću količinu oružja, riječ o najtežim krivičnim djelima koje moraju imati krivičnopravne posljedice.

"Klub poslanika DPSCG će insistirati na rasvjetljavanju svih okolnosti i utvrđivanju pune istine u navedenom slučaju", zaključio je Živković.

Iz podgoričkog Višeg državnog tužilaštva saopštili su sinoć da će ispitati navode Mportala da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Škaljari uoči parlamentarnih izbora 2020. godine razgovarali o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

Bonus video: