Opština Zeta počela sa stvaranjem uslova za nesmetano funkcionisanje

Napomenuli su da će se prilikom odabira sastava članova ovog odbora voditi računa o zastupljenosti stručnjaka za pitanja urbanizma, katastra i imovinskih prava

7049 pregleda 5 komentar(a)
Zeta (ilustracija), Foto: Shutterstock
Zeta (ilustracija), Foto: Shutterstock

Iz novoosnovane Opštine Zeta saopštili su da u skladu sa izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, preduzimaju sve neophodne radnje, u cilju stvaranja uslova za njeno dalje nesmetano funkcionisanje.

Navode da je prvi korak u nizu preuzetih odgovornosti upućen već danas, i da je u pitanju zahtjev za određivanje šifre opštine, za naplatu prihoda.

"U daljim aktivnostima, shodno zakonskoj proceduri, Skupština opštine će, u roku od 30 dana, formirati Organizacioni odbor, čiji je zadatak predlaganje načina uređenja odnosa između opština, teritorijalno razgraničenje, način podjele imovine i druge aktivnosti za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane opštine. Podjela imovine vršiće se sporazumom, na osnovu odluka skupština opština, na koje se teritorijalna organizacija odnosi", kazali su iz PR Službe Opštine.

Napomenuli su da će se prilikom odabira sastava članova ovog odbora voditi računa o zastupljenosti stručnjaka za pitanja urbanizma, katastra i imovinskih prava, koja čine po tri predstavnika opštine u kojoj je došlo do teritorijalne promjene i novoosnovane opštine i jedan predstavnik Ministarstva, kako zakon i propisuje.

Opština Zeta će, dodaju, kao i do sada redovno informisati svoje stanovnike o budućim planovima i aktivnostima, u cilju jačanja odgovornosti i transparentnosti na lokalnom nivou.

Stanovnicima Zete su čestitali samostalnu opštinu.

"U uvjerenju da ćemo skupa doprinijeti boljoj i još ljepšoj Zeti, radeći na jačanju njenih potencijala, uživati u blagodetima njene ljepote i resursa, i udruženim snagama, stvarati siguran dom za sve njene građane i buduće generacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: