Abazović: Vlada će pomoći Cetinje sa 100.000 eura

Odgovarajući na pitanja "Vijesti", kazao da helikopter Vojske ne bi, sve i da je angažovan, doprinio da pripadnici Protivterorističke jedinice dođu na Cetinje prije nego su došli, jer bi dio vremena potrošili na odlazak do vojnog aerodroma u Golubovcima

48202 pregleda 79 komentar(a)
Abazović i Đurašković, Foto: Jelena Jovanović
Abazović i Đurašković, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.08.2022. 14:28h

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da su na sjednici Vlade posvećenoj tragediji na Cetinju razmatrali preiminarne rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova o tom događaju, ali i izvještaj Ministarstva zdravlja.

Kazao je da su donijeli zaključak da pomognu Prijestonicu Cetinje sa 100.000 eura, ali da to neće biti konačna cifra.

Vuk Borilović je 12. avgusta u cetinjskom naselju Medovina, ubio deset osoba, a ranio šest, nakon čega je ubijen.

Abazović je dodao da je Ministarstvo zdravlja formiralo komisiju sa psihološku pomoć svim građanima Cetinja koji za tom vrstom pomoći imaju potrebu.

Pregledi će se, kako je kazao, zakazivati bez uputa izabranog ljekara.

Abazović je rekao da država neće zaboraviti policajca koji je ranjen u pokušaju da zaustavi tragediju.

"Nadam se da nijedna Vlada Crne Gore neće više imati potrebu za ovakvim sjednicama", rekao je Abazović nakon sjednice posvećene tragediji na Cetinju.

Abazović nije želio da kaže piše li u preliminarnom izvještaju MUP-a je li ijedna žrtva stradala nakon što je policija izašla na lice mjesta.

Odgovarajući na pitanja "Vijesti", kazao da helikopter Vojske ne bi, sve i da je angažovan, doprinio da pripadnici Protivterorističke jedinice dođu na Cetinje prije nego su došli, jer bi dio vremena potrošili na odlazak do vojnog aerodroma u Golubovcima.

Kazao je da ne želi da staje u odbranu bilo koga, osim zdrave logike, navodeći primjer iz Austrije kada policija sat nije mogla da obuzda napadača sa automatskom puškom.

Rekao je i da je iznijet podatak da su u prethodnom periodu, sudskim odlukama, oslobođeni mnogi koji su hapšeni zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Đurašković: Komisija će definisiati odgovarajuće kriterijume za pomoć porodicima

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković, koji je takođe prisustvovao sjednici Vlade, zahvalio se na organizaciji sjednice posvećene tragediji u Prijestonici, ali i svima na pomoći u teškim trenucima za Cetinje i Crnu Goru.

"Prijestonica Cetinje radi na formiranju komisije koja će definisiati odgovarajuće kriterijume za pomoć porodicima nasradalih i povrijeđenih", istakao je Đurašković.