Abazović: Sjutra sastanak sa EPCG u vezi preuzimanja Tosčelika

Poručio je radnicima da ako u ovom trenutku žele da organizuju protest, prava adresa za to je predsjednik Crne Gore i oni koji su glasali za obaranje Vlade

23646 pregleda 44 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.08.2022. 15:39h

Predsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da će sjutra imati sastanak sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) u vezi preuzimanja Tosčelika.

On se juče sastao sa radnicima Željezare.

Poručio je radnicima da ako u ovom trenutku žele da organizuju protest, prava adresa za to je predsjednik Crne Gore i oni koji su glasali za obaranje Vlade.

Objasnio je da je Elektroprivreda vidjela svoj interes u tome, da Željezara ima veliki kapital..

Odgovarajući na pitanje zasto upravo Željezara, rekao je "kamo sreće da je preuzela i KAP".

"Pogubno davanje vještačkog disanja DPS-u"

Kazao je da dijalog nikada neće izbjeći jer ova zemlja jedino dijalogom može da ide naprijed, ali da je međutim logično da Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Damir Šehović makar ponude rješenje kako dalje.

Kazao je da je davanje vještačkog disanja usta na usta i usta na nos DPS-u, pogubno.

"Ako neko želi za sto - 30. avgust i tako dalje, mi sa tim nemamo problem, ali želimo da znamo što je plan", kazao je.

Rekao je da se politika ne može voditi sujetama i mržnjom.

"Ne mogu da kažem da su neki planovi unaprijed prihvtljivi za nas", kazao je.

Kazao je da je cilj pada Vlade bio da se demotivišu ljudi u Upravi policije i SDT-u, ali da ruka pravde nije i neće stati.

Odgovarajući na pitanje zar nije i URA dala disanje usta na usta DPS-u, kazao je da je ponosan jer je URA jedina partija koja nije upala u zamku DPS-a.

"Stojim na raspolaganju SDT-u"

Na novinarsko pitanje da li će preduzeti nešto povodm podataka iz SOCTA-e objavljenih u "Vijestima" Abazović je kazao da nije dobro da tajni podaci završavaju u medijima.

Komentarišući navode Mportala o prepisci pripadnika škaljarskog kriminalnog klana u kojoj ga, navodno, pominju, kazao je da mogu pominjati bilo koga.

Rekao je da stoji na raspolaganju SDT-u za sve izjave koje je dao na sjednici Skupštine.

Abazović je advokata Zorana Piperovića da, prije nego što nastavi sa moralisanjem za Bemax, izmiri svoje obaveze prema državi, koje nisu male.

"Jedino opravdanje Miloševića je da nije znao ko je Sofija Bulatović"

Odgovarajući na pitanja "Vijesti" da, ukoliko je autentična fotografija direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića sa navodnom članicom klana Drešaj, Sofijom Bulatović to prokomentariše, Abazović je potvrdio autentičnost fotografije.

"Jedino opravdanje Rada Miloševića je da nije znao ko je Sofija Bulatović, ali sam ga na to upozorio danas", rekao je Abazović.

Takođe, kazao je da smatra da su policajci, ukoliko štićena licnost ne zna da li je neko BIL lice, dužni da ih na to upozore.

Bonus video: