Bečić: Crnoj Gori treba pobjeda nad ekstremizmom, kriminalom i širok konsenzus o teškim pitanjima

"Uloge u politici se mijenjaju, ali evropska šansa i prilika se mora iskoristiti", poručio je lider Demokrata

7538 pregleda 17 komentar(a)
Felten i Bečić, Foto: Demokrate
Felten i Bečić, Foto: Demokrate

Crnoj Gori treba pobjeda nad ekstremizmom, podjelama, kriminalom i korupcijom, kao i smirivanje tenzija, stabilizacija prilika, širok konsenzus o teškim pitanjima, jer se uloge u politici mijenjaju, ali evropska šansa i prilika se mora iskoristiti.

To je poručio predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, tokom susreta sa ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom.

"Poželivši ambasadoru srdačnu dobrodošlicu u najperspektivniji politički subjekt u Crnoj Gori, Bečić je saopštio da su Demokrate jaka, organizovana, građanska, evropska i evroatlantska partija koja je potvrdila svoje opredjeljenje konkretnim djelima u proteklom periodu, bez obzira da li je bila dio vlasti ili opozicije. Pored toga, Bečić je istakao da su odlični rezultati na lokalnim izborima u vjerski i nacionalno različitim sredinama potvrdili građanski karakter partije, ali i pokazali da postoji partija u kojoj mogu komotno da se osjećaju svi, da nema negacije, mržnje i otpora prema bilo kome, a da je čuvanje naših posebnosti i zajednički rad na boljem sjutra jedina garancija vječnosti Crne Gore. Upoznajući novoimenovanog ambasadora SR Njemačke sa Programom Demokrata, Bečić je sa ponosom istakao da je najveći kapital Demokrata naša sloboda, činjenica da odluke donosimo sami, da nemamo gazde u neformalnim centrima moći i da možemo uvijek otvoreno da govorimo o svakom problemu, čovjeku, klanu, odnosno svim kriminalnim i korupcionaškim poduhvatima i drugim anomalijama koje razaraju naše društvo", saopšteno je iz Demokrata.

Bečić je ukazao i da više od 80 odsto građana želi da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije.

"Osvrnuvši se na trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, Bečić je istakao da Crnoj Gori treba pobjeda nad ekstremizmom, podjelama, kriminalom i korupcijom. Crnoj Gori treba smirivanje tenzija, stabilizacija prilika, širok konsenzus o teškim pitanjima, jer uloge se u politici mijenjaju, ali evropska šansa i prilika se mora iskoristiti, a činjenica da preko 80% građana želi da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije, ukazuje da ljudi svih partija, vjera i nacija u Crnoj Gori žele evropsku odgovornost zarad evropske budućnosti", dodaje se u saopštenju.

Felten je, kako navode iz Demokrata, istakao da snažno podržava evropski i evroatlantski pravac Crne Gore.

„Veoma mi je drago što ste naglasili da je Vaša partija građanski, proevropski i prozapadno orjentisana. Snažno podržavam evroatlatsku orijentaciju zemlje i druge strateške pravce iz vaše evropske agende”, konstatovao je ambasador Njemačke, navode iz Demokrata.

Kazali su i da je Felten pozvao tu stranku da, "u skladu sa podvučenim proevropskim kursom partije", pruže doprinos tome da Crna Gora ostvari napredak na putu evropskih integracija.

Pored Bečića, sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i potpredsjednik te stranke Momo Koprivica.

Bonus video: