Konjević: Izborima do prozapadne Vlade sa što je moguće većom skupštinskom podrškom

Konjević i ambasador Felten su se saglasili da je potpuni prioritet Crne Gore u narednom periodu ubrzavanje reformskih aktivnosti koje zemlju vode prema punopravnom članstvu u EU, za šta postoji jasna podrška Njemačke, saopšteno je iz SDP-a

6403 pregleda 33 komentar(a)
Felten i Konjević, Foto: SDP
Felten i Konjević, Foto: SDP

Tekuća politička kriza jedino se može riješiti novim izborima, nakon kojih će Crne Gora dobiti nedvosmislenu evropsku i prozapadnu Vladu, sa što je moguće većom parlamentarnom podrškom, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević tokom susreta sa njemačkim ambasadorom Peterom Feltenom.

Predsjednik SDP-a je upoznao Feltena sa ključnim razlozima zbog kojih je došlo do pada manjinske Vlade koja, kako je saopšteno iz SDP-a, nije uspjela da riješi ono što je trebalo da budu prioriteti u njenom radu, a to su deblokada evropskog puta, reforme i ekonomska konsolidacija.

„Vlada je umjesto da se bavi pitanjima od interesa za građane i evropsku perspektivu države, posebno kroz angažman njenog premijera, odlučila da u prvi plan kandiduje teme koje dijele društvo i koje pri tome nemaju nikakve veze sa našom EU agendom. I pored niza upozorenja političkih partnera, demokratske javnosti u zemlji, a posebno brojnih savezničkih međunarodnih adresa da se Vlada usredsredi na evropska, reformska i životna pitanja, većina u Vladi je nažalost istrajavala na pogrešnim temama i prioritetima, čime su ideja i suština manjinske Vlade potpuno obesmišljeni“, rekao je Konjević.

On je naglasio da je, "zahvaljući takvom neodgovornom odnosu" i neispunjavanju ključnih evropskih zadataka za dobijanje završnih mjerila za poglavlja 23 i 24, privremeno zatvorena brza traka za napredovanje Crne Gore prema Evropskoj uniji.

"Konjević i ambasador Felten su se saglasili da je potpuni prioritet Crne Gore u narednom periodu ubrzavanje reformskih aktivnosti koje zemlju vode prema punopravnom članstvu u EU, za šta postoji jasna podrška SR Njemačke", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: