Komnenić: Seferović naredio postavljanje antidržavnih transparenata u Herceg Novom

U Herceg Novom su danas uoči zvanične trodnevne posjete patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija osvanule trobojke i transparenti koji mu žele dobrodošlicu u "srpsku Boku"

16275 pregleda 42 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 27.08.2022. 20:37h

Lider hercegnovskih Socijaldemokrata Rajko Komnenić saopštio je da je direktor preduzeća "Komunalno stambeno" Boris Seferović naredio zaposlenima da omoguće postavljanje "antidržavnih transparenata", koji, kako kaže, pozivaju na "narušavanje teritorijalnog integriteta Crne Gore“.

U Herceg Novom su danas uoči zvanične trodnevne posjete patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija osvanule trobojke i transparenti koji mu žele dobrodošlicu u "srpsku Boku".

Komnenić je takvo ponašanje lokalne samouprave nazvao skandaloznim, dodajući da je neshvatljivo da "antidržavno djelovanje lokalnih funkcionera u Herceg Novom sve vrijeme prolazi neopaženo i bez bilo kakve reakcije nadležnih državnih organa."

„Mi se, kao Crnogorci, u Herceg Novom, crnogorskom gradu, osjećamo kao stranci. Pitam sve, a pogotovo nadležne državne organe koji su dužni da reaguju na protivustavno djelovanje lokalnih funkcionera, koliko ćemo još trebati da ćutimo i da trpimo, pogotovo mi u Herceg Novom? Morate hitno da reagujete!“, navodi se u saopštenju.

Komnenić u saopštenju pita i predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića ko je postavljao pomenute transparente i zašto nije naredio da se uklone, "dok su radnici navedenog preduzeća usmjeravali saobraćaj i direktno pomagali u izvršenju istog."

„Niti je Boka srpska, niti je Herceg Novi srpski grad, gospodo. I Boka i Herceg Novi se nalaze u Crnoj Gori i u njima žive i Crnogorci, i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci, i Albanci i svi ostali, kako god se izjašnjavali. Tako je bilo i tako će ostati. Manite se provokacija i manite se dodatnog izazivanja podjela, jer je toga građanima i Herceg Novog i Crne Gore preko glave. Bolje se bavite onim za šta ste plaćeni, a vaši rezultati najbolje govori koliko ste, odnosno koliko nijeste stručni za pozicije koje nažalost obavljate“, zaključio je Komnenić.

Napomena: U prvobitnoj verziji teksta Komnenić je optužio bivšu direktoricu preduzeća "Komunalno stambeno" Jasminu Konjević da je "naredila zaposlenima da omoguće postavljanje transparenata u Herceg Novom." Komnenić je redakciji "Vijesti" dostavio ispravku u kojoj se izvinjava Konjević zbog "nenamjerne greške".

Bonus video: