Cikotić: Neprimjereni transparenti u Herceg Novom, nadležni da ih uklone

"Posebno zabrinjava ćutanje nadležnih, od premijera, preko ministara do predstavnika lokalne uprave u Herceg Novom, koji bi morali znati u kojoj im se državi nalazi opština i kakva Boka isključivo može biti"

11473 pregleda 25 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Portparolka i članica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić saopštila je da neprimjereni transparenti koji su se pojavili u Herceg Novom u kojim se Boka i taj grad proglašavaju "srpskim" predstavljaju "još jednu u nizu prvokacija nacionalista kojim se izaziva nespokoj ogromne većine građana Crne Gore".

"Nažalost, koristi se svaka prilika, pa i posjeta crkvenog velikodostojnika iz susjedne Srbije da bi se među građanima Crne Gore posijale podjele, mržnja i netrpeljivost. Posebno zabrinjava ćutanje nadležnih, od premijera, preko ministara do predstavnika lokalne uprave u Herceg Novom, koji bi morali znati u kojoj im se državi nalazi opština i kakva Boka isključivo može biti. SPC, kao vjerska institucija očigledno postaje instrument srpske nacionalne politike koja na način na koji se predstavlja u Herceg Novom ne može donijeti dobra bilo kome", navela je Cikotić.

Pozvala je nadležne države organe i predstavnike lokalne uprave da hitno reaguju i uklone transparente koji, kako je navela, izazivaju uznemirenost građana Herceg Novog, Boke i Crne Gore.

Bonus video: