Knežević: Opoziciji treba plan bojkota

Podsjećajući na prvi sastanak predstavnika tzv. “građanske opozicije” na kojem nije bilo funkcionera DF-a i Ujedinjene Crne Gore, Knežević je rekao da ne očekuje poziv na narednu rundu razgovora
14 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2017. 06:14h

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da će taj politički savez čekati dokument sa zajedničkim stavom ostatka opozicije o daljem bojkotu parlamenta. On nije želio da odgovori hoće li se poslanici Fronta vratiti u skupštinske klupe.

“Očekujemo dokument u kojem će nam kolege pojasniti da li bojkot podrazumijeva bojkot lokalnih i predsjedničkih izbora: Očekujemo da nam odgovore da li bojkot parlamenta podrazumijeva selekcioni pristup po kojem se izlazi na izbore tamo gdje im odgovara, a bojkot tamo gdje im ne odgovara”, kazao je Knežević.

Podsjećajući na prvi sastanak predstavnika tzv. “građanske opozicije” na kojem nije bilo funkcionera DF-a i Ujedinjene Crne Gore, Knežević je rekao da ne očekuje poziv na narednu rundu razgovora.

“S obzirom na dosadašnji učinak, ne vjerujem da će se usaglasiti oko zajedničke platforme. Naše konstatacije da dosadašnji bojkot nije imao efekta ne znače da ćemo da se vratimo u parlament. Ipak, nećemo slušati floskule o bojkotu do 2020. godine a pri tom izlaziti na lokalne, pripremati se za predsjedničke izbore i time dodatno zbunjivati opoziciono biračko tijelo”, kazao je Knežević.

Predsjedništvo Demokratskog fronta je u ponedjeljak tražilo sastanak sa liderima ostatka opozicije, zahtijevajući da im objasne dalju strategiju i konkretne akcije za ponavljanje parlamentarnih izbora. Iz stranaka tzv. “građanske opozicije” nezvanično su poručili da neće proširivati listu učesnika, navodeći da će sastanke održavati kada se ukaže potreba.

Predsjedništvo Fronta ranije je tražilo od ostatka opozicije da se do 1. oktobra izjasni o predlogu o organizovanju protesta. Nije im odgovoreno ni na zahtijev da se razgovora o zajedničkom kandidatu na predsjedničkim izborima, ali i o zajedničkoj listi na lokalnim i ponovljenim parlamentarnim izborima.

Bonus video: