Ujedinjena: Nemamo problem da podržimo Mandića za mandatara

Iz Ujedinjene poručuju kako očekuju da Mandić obezbijedi podršku preostalih 40 mandata iz "pobjedničkih koalicija". "Ako, međutim, neko od drugih lidera pobjedničkih stranaka može lakše doći do broja 41 spremni smo, kao i Mandić, da mu damo podršku", navode iz te partije

9151 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Iz Ujedinjene Crne Gore najavili su da će biti prisutni na sastanku 2. septembra u Skupštini, koji organizuje lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Navode da su dobili pozivno pismo, pa su, kako ističu, ispunjeni i formalni uslovi. Iz Ujedinjene su kazali i kako nemaju problem da podrže Mandića za mandatara, nakon što je danas najavio da je to njihova polazna osnova.

Naglašavaju, ipak, da su iznenađeni da je za sastanak predviđeno samo 60 minuta i to uoči početka sjednice na kojoj će se, na predlog Demokratskog fronta koji je podržala Ujedinjena, raspravljati o nepovjerenju predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

"Ipak, prihvatamo sastanak jer bi bilo zaista veličanstveno iznenađenje da se nekadašnja većina od 41 poslanika dogovori i obnovi savez, odnosno, da nam se ponovo pridruže URA i SNP koje su u međuvremenu formirale Vladu uz podršku DPS-a. Toj Vladi je izglasano nepovjerenje, a javnost o tome zna sve", saopšteno je iz Ujedinjene.

Kazali su kako su u toj stranci očekivali da se i do sada sastanu, pojedinačno ili svi zajedno, ali da se to nije desilo.

"Brine nas što umjesto da prethodno pripremimo sastanak odmah idemo pred kamere i u javnost. Brine nas, ali se i nadamo da je organizator sastanka, sa svima drugima, ako već nije sa nama, imao komunikaciju i dogovor, te da će naš susret biti protokolarne prirode. UCG nema problem da podrži za mandatara Andriju Mandića koji je danas najavio da je to njihova polazna osnova. Bez obzira na to što nismo više koalicija nastupili smo prošlih izbora zajedno", dodaju iz Ujedinjene.

Podsjećaju, ipak, da su formiranje Abazovićeve vlade "zajedno proglasili pučem i neustavnim postupanjem", pa se nadaju da "istu grešku" sada neće ponoviti i sami.

Iz Ujedinjene poručuju i kako očekuju da Mandić obezbijedi podršku preostalih 40 mandata iz "pobjedničkih koalicija".

"Ako, međutim, neko od drugih lidera pobjedničkih stranaka može lakše doći do broja 41 spremni smo, kao i Mandić, da mu damo podršku", ističu.

Kazali su i kako ne očekuju da bi na predstojećem sastanku, mandatara za sastav "nove tehničke vlade" mogli predložiti iz URA i SNP, jer bi to "bio kraj prije nego dogovor i počne".

"Ipak, na kraju nadamo se da je mimo našeg znanja bilo komunikacije i dogovora između tri pobjedničke koalicije čime bi stvar bila završena i za ponuđenih 60 minuta. Nama neće biti prvi put da u neviđeno podržimo dogovor kao i u slučaju izbora Krivokapićeve Vlade kada smo za sastanak i odluku saznali iz medija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: