Evropa sad: Pozdravljamo promjenu spoljnopolitičkog kursa DF-a

"Još jednom potvrđuju svečano date izjave u ambasadi SAD 2007. godine, a što smo saznali iz depeša objavljenih putem Wikileaks-a, da će ubijediti svoje rukovodstvo da podrži ulazak Crne Gore u NATO"

8761 pregleda 43 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Iz pokreta Evropa sad pozdravili su, kako su kazali, promjenu spoljnopolitičkog kursa Demokratskog fronta, nakon što je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić ranije danas poručio da je taj politički savez spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru i poštuje sve preuzete međunarodne obaveze.

"Povodom najave da je DF spreman da preuzme odgovornost i poštuje sve međunarodne obaveze Crne Gore, Evropa sad! pozdravlja promjenu spoljnopolitičkog kursa Demokratskog fronta, čime još jednom potvrđuju svečano date izjave u ambasadi SAD 2007. godine, a što smo saznali iz depeša objavljenih putem Wikileaks-a, da će ubijediti svoje rukovodstvo da podrži ulazak Crne Gore u NATO", navodi se u saopštenju.

Kazali su da posebno cijene "istrajnost lidera Fronta u ispunjavanju tih obećanja".

"Zato žalimo što se slična spremnost nije pokazala i 30. avgusta 2020. godine, ali i tokom trajanja 42. Vlade, čime se ne bi otvorio prostor za rehabilitaciju poraženih snaga i njihov nedavni povratak na vlast. Promjena spoljnopolitičke orijentacije i preuzimanje međunarodnih obaveza predstavlja neophodan reformski korak Demokratskog fronta u pravcu prihvatljivosti tog političkog saveza, u smislu budućih projekcija izvršne vlasti", zaključuju iz pokreta Evropa sad.

Bonus video: