Đeljošaj traži da Albanci sarađuju

Albanska alternativa i Građanska inicijativa nedavno su sklopile sporazum kojim su objedinile partiju Đerđa Camaja osam godina nakon raskola. Oni su tada najavili da će i ostale političke partije pozvati na zajedničko djelovanje, navodeći da to od njih traže “birači i predstavnici dijaspore”
0 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2017. 17:05h

Funkcioner Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj kazao je da će ta partija ubrzo početi razgovore o saradnji sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA).

On je najavio da će ta partija, nakon objedinjavanja sa Građanskom inicijativom Vaselja Siništaja, pozvati i ostale albanske političke predstavnike na okupljanje.

“Albanska alternativa će ubrzo početi razgovore sa političkim predstavnicima DUA, s obzirom na to da smo prilikom sklapanja koalicionog sporazuma uoči parlamentarnih izbora najavili da ćemo biti partneri i na lokalnom nivou. Takvu saradnju želimo u Gusinju, koje naredne godine očekuju lokalni izbori”, kazao je Đeljošaj , ističući da će se razgovori nastaviti i sa ostalim političkim partijama, ali i albanskim intelektualcima.

Albanska alternativa i Građanska inicijativa nedavno su sklopile sporazum kojim su objedinile partiju Đerđa Camaja osam godina nakon raskola. Oni su tada najavili da će i ostale političke partije pozvati na zajedničko djelovanje, navodeći da to od njih traže “birači i predstavnici dijaspore”.

Đeljošaj je kazao da od ostalih albanskih partija očekuje saradnju, kako bi spremni dočekali izbore u Tuzima i Ulcinju, ali i lokalne izbore naredne godine.

Bonus video: