Abazović sa Sijartom: Zahvalni Mađarskoj na čvrstoj podršci na našem putu ka EU

"Poseban akcenat stavljen je na ekonomsku saradnju, pogotovo u oblasti telekomunikacija, bankarskom sektoru, ali i turizmu, avio-povezanosti, kao i infrastrukturnim projektima"

5134 pregleda 1 komentar(a)
Sijarto i Abazović, Foto: Gov.me
Sijarto i Abazović, Foto: Gov.me

Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore je punopravno članstvo u EU, na čemu smo zahvalni Mađarskoj na njenoj kontinuiranoj i čvrstoj podršci, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

To je kako se navodi u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade rekao u razgovoru sa Peterom Sijartom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske, tokom sastanka na marginama Samita inicijative Otvoreni Balkan u Beogradu.

"Poseban akcenat stavljen je na ekonomsku saradnju, pogotovo u oblasti telekomunikacija, bankarskom sektoru, ali i turizmu, avio-povezanosti, kao i infrastrukturnim projektima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Sijarto ponovio stav podrške inicijativi "Otvoreni Balkan" i istakao da ona predstavlja dobru platformu za ekonomsko povezivanje regiona, formiranje zajedničkog regionalnog tržišta, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Bonus video: