Đurović: Skupština da nastavi da radi u punom kapacitetu, ispoštovaću svaki dogovor

Na pitanje da li razmišlja da podnese ostavku ili pak očekuje da će biti smijenjena kad se nastavi sjednica parlamenta, Đurović je odgovorila da u ovom trenutku ne može da kaže šta može biti dogovor...

55169 pregleda 57 komentar(a)
Foto: Nikola Dragaš
Foto: Nikola Dragaš

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, kazala je da će nakon nastavka danas pauzirane sjednice parlamenta, bez obzira na njen ishod, najveći zadatak partija biti "da budu odgovorne prema institucijama".

"Imala sam sastanak s predsjednicom Ustavnog odbora Simonidom Kordić, s kojom sam razgovarala o izboru sudija Ustavnog suda (US). Dogovoreno je da se u ponedjeljak održi sjednica Odbora, jer je završen konkurs za izbor sudija US. Očekujem dobronamjernost da se dođe do kvalifikovane većine, i da ćemo već u prvom krugu doći do dvotrećinske većine. Takođe, pred nama je i izbor članova Sudskog savjeta. Nisama imala prilike da razgovaram s predsjednikom Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momom Koprivicom. Nadam se da ćemo razgovarati narednih dana u vezi nastavka procedure izbora članova Sudskog savjeta... Ne vjerujem da neko želi da opstruira izbor sudija US, jer bi se na taj način uticalo na odgađanje izbora", rekla je Đurović na pres-konferenciji..

Na pitanje da li razmišlja da podnese ostavku ili pak očekuje da će biti smijenjena kad se nastavi sjednica Skupštine, Đurović je odgovorila:

"U ovom trenutku ne mogu da kažem šta može biti potencijalni dogovor. U svakom slučaju, sve mogućnosti su otvorene. Skupština treba da nastavi da radi u punom kapacitetu. Svaki dogovor koji bude rezultirao adekvatnim brojem poslanika - dakle parlamentarnom većinom - ja ću ga svakako ispoštovati".

Bonus video: