Brajović i Ader: Saglasnost da kandidate za EU treba cijeniti pojedinačnim doprinosima

Ader je naglasio da se Mađarska bilateralno, ali i kroz svoje učešće u Višegradskoj grupi kojom trenutno i predsjedava, snažno zalaže za dalje proširenje Evropske unije
3 komentar(a)
Janoš Ader Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Janoš Ader Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 04.10.2017. 15:33h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom razgovora sa predsjednikom Republike Mađarske Janošom Aderom, rekao je da ova posjeta predstavlja nastavak intenzivnog političkog dijaloga i doprinosi jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa naše dvije zemlje.

Brajović je istakao važnost daljeg snaženja parlamentarne saradnje, kako kroz aktivnosti parlamentarnih odbora, tako i grupa prijateljstva, te ocijenio da između Crne Gore i Mađarske postoji potencijal za unaprjeđenje bilateralne saradnje u nizu oblasti od obostranog interesa, sa posebnim fokusom na ekonomski sektor.

Predsjednik skupštine je zahvalio na kontinuiranoj pomoći Mađarske u evroatlantskoj integraciji Crne Gore, kao i za političku i ekspertsku podršku na našem evropskom putu.

Ader je naglasio da se Mađarska bilateralno, ali i kroz svoje učešće u Višegradskoj grupi kojom trenutno i predsjedava, snažno zalaže za dalje proširenje Evropske unije. On smatra da Crna Gora može poslužiti kao primjer u regionu, budući da je kao stabilna država predvodnik u procesu evropske integracije. Predsjednik Mađarske je naglasio neophodnost vrjednovanja pojedinačnog učinka svake zemlje kandidata, te potrebu da se u okviru procesa pregovora postavljaju jasni ciljevi i rokovi.

Sastanku sa predsjednikom Mađarske su prisustvovali potpredsjednici Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu.

Bonus video: