Demokrate: Svaki novi dan vladanja DPS je na ogromnu štetu svih građana

"Samo partijama koje su dugo na vlasti i koje konstituišu nedemokratsku vlast svojstveno je da na argumentovani kritički osvrt opozicjje o učincima u vršenju vlasti odgovara uvredama"
21 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, klub odbornika Glavnog grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, klub odbornika Glavnog grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.10.2017. 14:58h

I svojim posljednjim odgovorom, DPS Glavnog grada dodatno potvrđuje da je partija prošlosti i da je svaki novi dan njenog vladanja u Glavnom gradu, ali i u cijeloj Crnoj Gori, na ogromnu štetu svih građana, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Glavnog grada.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS Podgorica u kome je rečeno da "Demokrate opet kukavički udaraju s leđa".

"Samo partijama koje su dugo na vlasti i koje konstituišu nedemokratsku vlast svojstveno je da na argumentovani kritički osvrt opozicjje o učincima u vršenju vlasti odgovara uvredama. To što DPS, umjesto da pokuša da se argumentovano odbrani od upućenih kritika, kada vrijeđa za svoje uzore uzima i koristi retoriku pojedinaca iz opozicije, nije i ne može biti potvrda da su u pravu, već samo da, nažalost, i u opoziciji ima pojedinaca sličnih DPS-u. Nemate, gospodo iz DPS-a Crne Gore i Podgorice, niti možete naći riječi opravdanja za to što ste upravo vi obezbijedili da se završi izgradnja višespratnice – tzv. „monstruma“ pored Hotela Podgorica, uprkos snažnom protivljenju stručne i ukupne demokratske javnosti. Očigledno da vam, u nedostatku argumenata, ponat da vrijeđate one koji ukazuju na takve devijacije daju tajkuni, čijim privatnim interesima ste podjarmili interes svih građana Podgorice", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da je činjenica, koja je poznata svim građanima Podgorice, da se u Skupštini Glavnom grada, nakon punih 20 godina, donijela novu Odluku o mjesnim zajednicama, ali upravo zahvaljujući DPS vrhuški, ona se ne primjenjuje i mjesne zajednice u Glavnom gradu su već godinu i po dana bez legalno izabranih rukovodstava.

"Naša je obaveza da vlastima javno ukazujemo na takve izuzetno ozbiljne propuste, a vaš je kukavičluk, koji bez trunke argumenata nama spočitavate, što se plašite građana i sprečavate ih da na zborovima građana u MZ izaberu rukovodstva svojih mjesnih zajednica. Teško se opredijeliti da li je veći stepen vašeg kukavičluka od vaše neodgovornosti i bezakonja u slučaju čuvanja pozcije sekretara Sekretarijata za finansije, Miomira Jakšića, u V.D. stanju duže od 3 godine. Upravo su u tih proteklih 3 godine V.D. vladanja finansijama Glavnog grada isplaćeni višemilionski iznosi službenicima i namještenicima Glavnog grada na ime povraćaja nezakonito umanjenih zarada, sa kamatama i troškovima vođenja sudskih postupaka, koji su se mogli i morali izbjeći, da je bilo imalo dobre volje i odgovornosti gradonačelnika Glavnog grada i V.D. sekretara Sekretarijata za finansije", poručile su Demokrate.

Kako navode Demokrate, na navedeno bezakonje i štetu koja se njime nanosi interesima Glavnog grada stalno i javno ukazuju.

"Sada smo kao opozicija u mogućnosti da samo ukazujemo, ali se i vama i građanima obavezujemo da ćemo, odmah nakon dolaska na vlast posle narednih izbora, preduzeti sve aktivnosti primjerene odgovornoj demokratskoj vlasti da se utvrdi odgovornost svih pojedinaca koji su svojim štetnim i nezakonitim postupanjem pustošili imovinu Glavnog grada i dramatično usporili njegov razvoj", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: